Velika pobjeda Ivice Armande

IAKO je u posljednjem kolu poražen od međunarodnog majstora Branka Filipovića, Splićanin Ivica Armanda nadmoćno je osvojio naslov prvaka Hrvatske s bodom prednosti pred najopasnijim suparnicima. Apsolutno zasluženo jer su gotovo svi ´papirnati´ favoriti posve zakazali. O vrijednosti Armandine pobjede najviše govori podatak da je očekivani rezultat prebacio za više od 3 boda, pri čemu je ostvario nevjerojatan performans od 2.629 bodova. Naravno, daleko je prebacio i normu za međunarodnoga majstora, pa uskoro može očekivati ´promaknuće´

U posljednjem kolu iznenadio je Mario Bilić, koji je u oštroj, dvosjekloj poziciji u napadu svladao velemajstora Mišu Cebala i potisnuo ga čak na 18. mjesto. Cebalo je najneugodnije iznenađenje prvenstva o čemu svjedoči i njegov gubitak rejtinga za 21 bod. Nije se proslavio ni velemajstor Davor Komljenović osvajanjem osmoga mjesta, a posve je zakazao nekadašnji reprezentativac Boris Golubović koji je završio tek na 23. mjestu. Pobjedom nad Ivanom Benderom, Splićanin Filip Ljubičić zasluženo je osvojio drugo mjesto, a u najugodija iznenađenja prvenstva mogu se ubrojiti i ostvarenja trojice mladih igrača - Osječanina Zdenka Jukića i Zagrepčana Ozrena Bitija i Alojzija Jankovića.

Važniji rezultati posljednjeg, 9. kola:

Filipović-Armanda 1:0, Bilić-Cebalo 1:0, Ljubičić-Bender 1:0, Kosić-Biti remi, Jurković-Jukić remi, Komljenović-Pandurević 1:0, Dorić-Urukalović 1:0, Janković-Krištović 1:0, Vitaljić-Ivanda remi, Mihalinec-Golubović remi, Zečević-Hečimović 1:0, Belani-Jadrijević 0:1, Devčić-Soldo remi, Ikica-Matić remi, Maslač-Lasić 1:0, Globan-Rosandić remi, Božinović-Takač 1:0 itd.

Konačni poredak najuspješnijih sudionika:

1. Armanda 8 bodova, 2.-4. Ljubičić, Filipović i Bilić 7, 5.-10. Jukić, Biti, Janković, Komljenović, Dorić i Kosić 6,5 , 11.-19. Bender, Jurković, Mihalinec, Ivanda, Jadrijević, Zečević, Maslač, Cebalo i Vitaljić po 6 bodova itd.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara