Veliki comeback u Grazu: Ledena će u nedjelju gorjeti za izjednačenje

Veliki comeback u Grazu: Ledena će u nedjelju gorjeti za izjednačenje

Iz Graza: Marko Pavić, Dea Redžić
Foto: Cropix


MEDVEŠČAK je u nevjerojatnoj utakmici doigravanja EBEL lige svladao Graz i produžio snove o polufinalu. Medvjedi su kad je bilo najteže slavili u Grazu, nakon regularnog dijela bio je 2:2, a pobjednički gol zabio je Macaulay u 15. minuti nastavka. Nakon ovog comebacka, Austrijanci ukupno vode 2:1, a Medveščak u nedjelju u Ledenoj igra za izjednačenje u borbi do četiri pobjede.

Medveščak je, kao i u utorak, odlično krenuo u utakmicu i u drugoj trećini poveo 2:0. Domaćini su uspjeli izjednačiti, no ovaj put dalje od toga nije išlo. Medvjedi su hrabro ušli u produžetak, junački izdržali sve napade Graza i onda preko Kennetha Macaulaya došli do pobjede. Iako su mnogi prestali vjerovati da se serija protiv Graza može okrenuti, nakon večeras je sve otvoreno.

Drama nije pretjerana riječ za sve ono što se događalo u produžetku. U igri četiri na četiri Graz je sasvim dominirao i stalno kružio oko našeg gola. Više nitko u dvorani nije moga mirno sjediti dok su četvorica igrača Medveščaka hrabro odbijala sve napade Graza. Sijevalo je oko gola, pločica letjela na sve strane, Krošelj radio akrobacije na ledu, no Medvjedi se nisu dali svladati. Nakon deset minuta igre, Graz je vođen bučnom podrškom s tribina dodao još gasa i još odlučnije krenuo po zlatni gol. Hvatali smo se za glavu i skakali nakon svakog udarca, zaista nije bilo lako gledati. I onda je sijevnulo na drugoj strani. U 16. minuti produžetka nakon jednog od rijetkih izleta pred vrata Graza, pločica je došla do Macaulaya, a omaleni branič je neobranjivo pogodio suprotni kut za veliku pobjedu Medveščaka. Krenulo je slavlje Medvjeda, a igrača Graza su se čudno gledali, ni sami nisu znali što se dogodilo. "Šampioni, šampioni", počela je pjesma 50-ak navijača Medveščaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Počelo je žestoko na obje strane, no u prvoj trećini nije bilo golova. Graz je nakon isključenja Joela Prpica imao dvije lijepe prilike, no Gasper Krošelj je odlično skinuo. Grošelj je inače danas dobio priliku umjesto Kristana koji je završio na klupi nakon noćnog izleta u utorak. S druge strane najbolju priliku za Medveščak imao je Heerema nakon dodavanja Foxa, ali je Charpentier obranio.Bilo je to tek zagrijavanje za sjajnih 20 minuta Medveščaka koje se uslijedile. Već u prvoj minuti nastavka na semaforu je bilo 0:1. Hećimović je s lijeve strane iskosa opalio, vratar Graza je obranio udarac, a Ouellette je ugurao pločicu u gol. Uslijedila je čista prilika Graza, Harand je išao sam na Krošelja i promašio cijeli gol. Medveščak je odgovorio na najbolji način, u 25. minuti. Hećimović je s desne strane dao za Guidarellija koji nije dobro primio pak, no pločicu je zato pokupio Ouellette i drugi put na utakmici je pospremio u gol. 2:0 je na semaforu stajalo samo tri minute kada je Peintner nakon gužve pred Krošeljem smanjio vodstvo Medveščaka.

U 33. minuti Peintner je morao na klupu za isključene igrače, Medveščak je stvorio nekoliko odličnih prilika, no Charpentier je činio čuda na golu i držao domaće na životu. Prvo je skinuo udarce Seeleyja i Ouellettea nakon čega je Medveščak ponovo imao power play. Odličnu priliku imao je Hećimović, zatim je vratar Graza skinuo čisti zicer Smytha, a na kraju udarac Letanga. Na kraju trećine isključen je Macaulay, no Medveščak se uspio obraniti i u posljednju trećinu ući s 2:1 čime su zadovoljniji mogli biti Grazeri.

Odmah na početku treće dionice Medveščak je imao power play nakon isključenja Norrisa. No, Medvjedi ni četvrti put na utakmici nisu uspjeli zabiti gol, korištenje igrača više tako ime je velika boljka u doigravanju jer protiv Graza imaju realizaciju katastrofalnih 0/16. Medveščak je vodstvo uspio držati do dvije minute prije kraja utakmice, no onda su kapitulirali. Norris je pogodio za 2:2 i erupciju oduševljenja u Grazu. Nakon toga je isključen Hećimović, a Peintner je u 60. minuti imao mrtvu priliku za pobjedu koju je Krošelj nevjerojatnom refleksom obranio i otišlo se u infarktne produžetke.

EBEL liga, doigravanje, treće utakmice četvrtfinala:

Grazz 99ers – Medveščak 2:3, produžetak (2:1 ukupno)

Liwest Linz – Villach 5:2 (2:1)

Vienna Capitals – Alba Volan 5:1 (2:1)

Red Bull Salzburg – Klagenfurt 2:3 (1:2)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara