VESLANJE: 950 VESLAČA NA JARUNU

Više od 950 veslača iz Slovenije, Slovačke, Turske, Austrije, Italije, Nigerije, Srbije i Crne Gore, te Hrvatske nastupit će na zagrebačkome Jarunu 12. i 13. travnja na 20. međunarodnoj regati "Croatia Open 2003". L

Regata će se održati pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Zlatka Tomčića, a po riječima organizatora na regati će nastupiti dva olimpijska pobjednika i sedam osvajača medalja sa Olimpijskih igara u Sydneyu, pa će biti i idealna prigoda da se na početku sezone vidi trenutačna spremnost naših najboljih veslača.

Za hrvatske ljubitelje veslanja svakako će najinteresantniji biti nastup Siniše i Nikše Skelina u utrci dvojaca bez kormilara, te našeg brončanog osmerca, dok od ostalih čamaca valja istaknuti nastup olimpijskih pobjednika u dvojcu na pariće Slovenaca Iztoka Čopa i Luku Špika, kao i brončanog slovenskog četverca bez kormilara sa prošlog Svjetskog prvenstva.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na regati će se tradicionalno održati i dvije memorijalne utrke u spomen na poginule veslače u Domovinskom ratu.

Po riječima direktora SRC "Jarun" Aleksandra Kocijana po završetku regate započet će odmuljivanje i čišćenje regatne staze, u koju se od izgradnje za potrebe "Univerzijade 87", nije gotovo ništa investiralo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara