Veslanje: Četverac bez kormilara na OI u Ateni

HRVATSKI četverac bez kormilara plasirao se na Olimpijski igre u Ateni nakon što je u finalu olimpijske kvalifikacijske regate u Luzernu došao na cilj drugi. Plasman na olimpijske igre nisu uspjeli izboriti osmerac i samica Mirna Rajle. L

Četverac u sastavu Damir Vučičić, Igor Boraska, Petar Milin i Marko Dragičević uvjerljivo je izborila kvalifikaciju, kotntroliravši utrku u kojoj su od starta do cilja bili drugi. Nakraju su stazu odveslali za 6:04.88 minuta, odmah iza pobjednika Čeha (6:03.02), i gotovo sekundu ispred trećeplasiranih Danaca (6:05.86), koji neće na OI, poput i ostalih finalista Grka, Nizozemaca i Francuza.

Nažalost, uspjeh četverca nije slijedio i hrvatski osmerac koji je na Crvenom jezeru u Luzernu u finalu bio posljednji, peti, a na OI su putovale dvije najbolje posade. Vujević, Bajlo, Marić, Nistel, Vekić, Martinov, Lovrić i Rebić držali su zadnju poziciju tijekom cijele utrke, a na cilj su došli u vremenu 5:50.39 minuta. U Atenu će putovati pobjednici Nizozemci (5:34.68) i Poljaci (5:36.38), a sudbinu Hrvata podijelili su još Rumunji i Egipćani.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirna Rajle je u polufinalu samica bila četvrta u svojoj skupini i nije ušla u finale za što su joj nedostajale dvije i pol sekunde.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara