Vida: Znamo koliko vrijedimo, ali neće biti dobro ako ćemo samo pričati o tome

Vida: Znamo koliko vrijedimo, ali neće biti dobro ako ćemo samo pričati o tome

Foto: Hina

HRVATSKA se u svojoj francuskoj bazi u Deauvilleu priprema za okršaj s Turskom na početku Europskog prvenstva. Domagoj Vida izašao je jutros pred novinare i osvrnuo se na prvi okršaj na Parku prinčeva.

"Turska je jako dobra u protunapadima i prekidima, ali mi imamo klasne igrače i moramo se staviti u službu kolektiva, sigurno će netko iskočiti. Naši pojedinci u svakom trenutku mogu riješiti utakmicu. Mislim da smo bolji, ali treba to pokazati na terenu. Samo tako možemo napraviti velike stvari", kaže branič kijevskog Dinama koji je sjajnim igrama, ali i ispadanjem Dejana Lovrena iz svih kombinacija, izborio za mjesto u prvoj momčadi Hrvatske.

"Sretan sam zbog toga, igrama i zalaganjem sam to zaslužio. Igrao sam cijele kvalifikacije, dobro igram u Kijevu, i sve ću dati da tako bude i dalje".

Koliko može Hrvatska na Euru u Francuskoj?

"Znamo koliko vrijedimo, ali neće biti dobro budemo li samo pričali o tome. Moramo se iskazati protiv Turske, pokazati da zaslužujemo to što se priča. Sjećam se SP-a 1998. godine, plakao sam nakon poraza od Francuske, a svako dijete sanja igrati za reprezentaciju. San se ostvario i sada se nadam da će potrajati, te da ćemo izaći iz sjene tadašnjih Vatrenih. Treba imati vjere i u izbornika i u nas", rekao je Vida.

Obranu će, kao i napad, morati igrati svi igrači, od braniča do napadača i obrnuto.

"Mislim da ne bi trebalo biti problema u obrani, dugo se znamo i radi se o izvrsnim igračima od prvog do zadnjeg. Bez obzira koga izbornik stavi, mislim da ćemo zatvoriti Tursku i na kraju slaviti. No, ne ovisi obrana samo o braničima, moramo svi biti kompaktni, moramo zajedno i braniti se i napadati. To je ključ uspjeha, a naš je cilj obradovati naciju", smatra branič Vatrenih.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara