Video: Argentinom bukte navijački okršaji

POSLJEDNJIH tjedana u argentinskoj ligi zanimljiva su događanja izvan nogometnih terena. Sukobi navijača na tribinama, ulicama, s razlogom ili bez njega.

Četrdesetak osoba pritvoreno je jučer nakon velikih nereda između navijača River Platea na stadionu Velez Sarsfielda. Ozlijeđena su četiri navijača i dva policajca, a jedan navijač prevezen je u bolnicu u kritičnom stanju. Liječnici se još bore za njegov život.

Policija je izvijestila kako su u masovnoj tučnjavi korišteni noževi, pendreci i palice, a ustrašeni svjedoci rekli su kako je stanje bilo kaotično. Ovoga puta sukobile su se dvije navijačke skupine Rivera međusobno. U akciji su bile grupe Borrachos del Tablon i Banda del Oeste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

River Plate svoju je domaću utakmicu igrao na stadionu Veleza protiv Arsenala (1:0) zbog toga što je njihov stadion El Monumental bio zauzet zbog drugog događaja. Inače, River Plate je već jako dobro upoznat s igranjem na neutralnom terenu zbog učestalih sukoba. Tako su prošle godine dobili i zabranu igranja čak pet utakmica na vlastitom terenu.

Ovaj incident je nastavak velikih nereda koji se u posljednje vrijeme događaju u Argentini. Prije tjedan dana prekinuta je utakmica Racing-Estudiantes, a prije petnaestak dana ubijen je 21-godišnji navijač Veleza.

M.Š.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara