Video: Blake tvrdi da je Gonzalez varalica!

NAKON prvog polufinalnog teniskog meča na olimpijskom turniru, poraženi Amerikanac James Blake optužio je Gonzaleza za namjerno varanje.

Kako kaže Blake, pri rezultatu 9:8  za njega, Gonzalez je reketom dodirnuo jednu loptu i usmjerio ju u aut, no nije želio priznati da je lopta okrznuvši reket promijenila putanju. Situacija se odigrala na mreži,  Blake je tražio da se pusti ponovljeni snimak, no sudac Carlos Bernardes je takvo što odbio uz obrazloženje da tehnologija u takvim trenucima ne pomaže.

"Nastup na Olimpijskim igrama u takozvanom džentlmenskom sportu zahtijeva od tebe neke stvari. Gonzalez me je pogledao u oči i nije želio priznati što se dogodilo. Tužan je način na koji sam ispao iz turnira, no tužno je i to što sam izgubio vjeru u kolegu",  ogorčen je Blake.

"Znamo kada reketom dotaknemo loptu, znao je i on kada se to dogodilo. Bilo bi u redu da je priznao. Jesam li očekivao da to napravi? Možda i ne, možda ne bih trebao očekivati da se ljudi drže visokih standarda i sportske korektnosti. No, na Olimpijskim smo igrama, nastupamo pod zastavom i promičemo sportsko poštenje i dobru volju među zemljama",  nastavio je Blake.

Gonzalez tijekom meča "napucao" Blakea

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Gonzalez je za vrijeme meča prilikom jednog poena snažno udario lopticu ravno u Blakea.

"Za to mi se kasnije ispričao i rekao da je sve to dio igre. U redu, jest. No, poznajem ga i znam da je spreman sve učiniti za pobjedu. Uglavnom je to u granicama korektnosti, no ponekad na njihovom rubu. Osobno pokušavam sve odigrati kako dolikuje. Tako da roditelji budu ponosni na mene. Da je situacija bila obrnuta nikada ne bih završio meč, jer bi me otac, da se tako ponašam, izvukao s terena",  zaključio je Amerikanac.

Podsjetimo, Gonzalez je u polufinalu slavio 4:6, 7:5, 11:9

M.P./Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara