Video: Bolt se prošetao do finala na 200 metara

Video: Bolt se prošetao do finala na 200 metara

USAIN BOLT je bez većih problema izborio finale utrke na 200 metara nakon što je prije nekoliko dana na dvostruko kraćoj relaciji uvjerljivo osvojio zlato i oborio svjetski rekord.

>Video: Usain Bolt istrčao stotku za 9.69!

Bolt je u drugoj polufinalnoj skupini otrčao 20.09, ponovno značajno usporivši u završnici. Dojam je da u nogama ima vrijeme svjetskog rekorda.

"Ne bih rekao da sam džogirao. Uvijek se trudim proći u sljedeću fazu natjecanja, a i sad sam se trudio ostvariti dobar rezultat", rekao je Bolt.

Najbrži čovjek na 200 metara je Michael Johnson koji je vrijeme 19:32 istrčao prije 12 godina. Iako Bolt tvrdi da još ne zna, sigurno će napasti svjetski rekord na 200 metara nakon što je svojoj vlastiti na 100 m popravio za tri stotinke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam. Trudim se trčati najbolje što mogu i nadam se najboljem rezultatu", rekao je Jamajčanin.

Drugoplasirani u njegovoj skupini, Amerikanac Shawn Crawford, očito je uložio maksimalan napor za svojih 20.12, što je treće vrijeme polufinala. Drugo vrijeme ostvario je u prvoj polufinalnoj skupini Churandy Martina, sprinter s nizozemskih Antila i četvrtoplasirani u finalu utrke na stotinu metara. On je trčao 20.11.

M.Pa.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara