Video: Bolt srušio svjetski rekord i na 200 metara!

Video: Bolt srušio svjetski rekord i na 200 metara!

USAIN BOLT srušio i svjetski rekord na 200 metara, Jamajčanin je istrčao 19:30.

Nakon olimpijskoj zlata i svjetskog rekorda na 100 metara, Bolt je ponovo pomeo konkurenciju i na dvostruko dužoj dionici. Ovaj put nije usporavao, istrčao je do kraja i ostavio ostale atletičare daleko iza sebe.

Dosadašnji rekord postavio je Michael Jonhson prije dvanaest godina, a njegovo vrijeme je iznosilo 19:32. Tako je Bolt dobio najbolji poklon uoči sutrašnjeg 22. rođendana. Nakon utrke publika na stadionu je pjevala "Happy birthday to you".

Drugo mjesto osvojio je Churundy Martina iz Nizozemskih Antila, dok je bronca pripala Amerikancu Shawnu Crawfordu. Prvotno je broncu osvojio Wallace Spearmon, međutim diskvalificiran je zbog prelaženja u suparnički trkaći trak.

Zlato za Jamajku i na 400 prepone
  
Nakon što je Usain Bolt nanovo zadivio svijet, novim svjetskim rekordom na 200 metara, Jamajka je samo nekoliko minuta kasnije opet mogla slaviti.

Melaine Walker je, naime, osvojila zlatnu medalju na 400 prepone. U sjajnoj završnici Walker je slomila sve suparnice i u sjajnoj završnici ostvarila vrijeme 52.64. Vrijeme je to novog olimpijskog rekorda, te samo trideset stotinki slabije od svjetskog rekorda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do drugog mjesta je dotrčala Amerikanka Sheena Tosta, koja je u finišu bila nešto brža od Britanke Tashe Danvers, dok je bronca, pak, izmakla Ruskinji Anastasiji Rabčenjuk.

Olimpijske igre, 400 prepone, atletičarke:

1. Melaine Walker (Jam) 52.64

2. Sheena Tosta (SAD) 53.70

3. Tasha Danvers (VB) 53.84

M.Pa.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara