Video: Brat legendarnog Senne pregazio psa vozeći utrku GP2

BRUNO SENNA, 24-godišnji nećak legendarnog F1 pilota Ayrtona, doživio je bizarnu i vrlo opasnu nesreću vozeći utrku GP2 serije neposredno uoči početka VN Turske u Istanbulu.

Senna je upravo vozio najbrži krug utrke i popeo se na šesto s 15. mjesta kada se pred njegovim bolidom, na sredini staze, ukazao divlji pas. Nećak negdašnjeg prvaka pregazio ga je pri brzini od 280 kilometara na sat. Nesretna je životinja završila u komadima, a mladi Brazilac u šoku. Zbog razbijenoga prednjeg dijela bolida morao je odustati od utrke, a kada se zaustavio u boksu eksplodirao je psujući organizatore utrke.

"Ne mogu vjerovati! Pa kako je moguće da se pas pojavi usred staze tijekom utrke? Imao sam par stotinki sekunde za reakciju, probao izmanevrirati ulijevo. Nažalost, nisam uspio izbjeći zvijer",  izjavio je Senna, koji je potom krenuo tješiti uzrujanu majku Viviane, sestru 1994. godine preminulog Ayrtona.

Na stazi čak dva psa

Na stazi su se pojavila dva psa lutalice. Poznato je da je istanbulska staza sagrađena u dijelu grada gdje žive mnogi napušteni, poludivlji psi. Crni, koji se pojavio na stazi prvi, uspio je izbjeći smrt otrčavši do izlaznih vratiju, dok je bijeli nastradao.

Lošu sigurnosnu organizaciju u Istanbulu je u petak potvrdio incident na početku treninga GP2 serije. U trenutku kada su bolidi startali u utrku, na stazi je još bio parkiran kombi organizatora.

GP2 Series je natjecanje koje je 2005. godine zamijenilo Formulu 3000. Iz njega se uglavnom novače mlade snage za Formulu 1.

Utrka u Istanbulu u nedjelju se održavala prije početka VN Turske.

M.P./Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara