Video: Cro Cop se ipak bori već 15. lipnja protiv Raleka Gracieja

MIRKO FILIPOVIĆ ipak će se boriti već 15. lipnja kada se po prvotnom planu trebala održati njegova druga borba pod japanskom organizacijom Dream protiv bivšeg K-1 borca Jerome LeBannera. Vijest je osvanula na Cro Copovom blogu MMA-id, a najzanimljivija stvar u cijeloj priči su pravila po kojima bi Mirko trebao odraditi svoj sljedeći meč.

"Iako sam se silno želio boriti protiv Jerome LeBannera 15. lipnja ova je borba nažalost odgođena. Spremao sam se gotovo dva mjeseca za meč i zato sam se odlučio unatoč svemu ipak boriti u ovom terminu, ali ne po MMA pravilima. Dream mi je ponudio jedinstven izazov, meč protiv Raleka Gracieja po pravilima borbe na parteru (brazilski jiu-jitsu)", stoji u Mirkovoj poruci.

Svoj jedini meč po MMA pravilima Ralek Gracije imao je prije nešto manje od godinu dana kada je na K-1 Heroes turniru pobijedio Katsuyorija Shibatu. Po stilu je, kao i svi borci iz obitelji Gracie, majstor brazilske jiu-jitse.

"Pošto nije bilo prilike za borbu po MMA pravilima, prihvatio sam ovaj izazov koji će se održati pod modificiranim Abu Dhabi pravilima. Dvije runde po pet minuta bez bodovanja. Jedini način za pobjedu je prekid, odnosno zahvat zbog kojeg bi drugi borac predao. Ukoliko se razdvojimo meč će automatski biti proglašen neodlučenim", rekao je Cro Cop.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetska će publika napokon imati prilike vidjeti ono što su tvrdili svi borci koji su s njim trenirali, a to je da Mirko posjeduje impresivne kvalitete i u parteru i da bi bez problema mogao nastupiti i na svjetskom prvenstvu u brazilskoj jiu-jitsu.

"Ovo je zasigurno nešto potpuno neočekivano, ali uz okolnosti koje su se dogodile mislim da je ovo prilika da isprobam svoje vještine na parteru protiv vrhunskih boraca u ovom načinu borbe. Siguran sam da će biti zanimljivo i uzbudljivo. Za meč ću se pripremati sa svojim trenerom Marciom Colettom dvostrukim svjetskim prvakom", zaključuje Mirko.

M.P.
Foto: K-1sport.de

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara