Video: Cro Cop u subotu protiv Mizune!

HRVATSKI borac Mirko Filipović, kao što je Index ranije danas javio, ipak se neće boriti protiv prije najavljenog japanskog borca Yosihira Nakaa poznatijeg kao Kiss. Iako je nakon odustajanja već 5 boraca teško nešto sa sigurnošću tvrditi, Cro cop bi se u subotu u ringu trebao naći sa 97 kg teškim japanskim džudašem Tatsuyjom Mizunom.

Filipović će tako prvu borbu u ringu nove borilačke organizacije odraditi bez ikakve specifične pripreme za svog protivnika. U proteklih nekoliko dana u igri je bio udarač Mighty Mo, hrvač Yoshihiro Nakao, te na koncu džudaš Mizuna, iako još uvijek nema službene potvrde da će Mizuna uistinu i ući u ring protiv Cro Copa. Različiti stil i tehnika protivnika, razumije se, zahtijevaju i različitu pripremu, za što Mirko nije imao prilike jer je novonastala organizacija Dream svakih nekoliko dana mijenjala ime suparnika.

Nakau prijetile Yakuze?

Prema pisanju nekih japanskih borilačkih portala, jedan od razloga odustajanja Yoshihira Nakaa spominje se i uplitanje japanske mafije, Yakuza, koje su navodno priprijetile japanskom borcu da bi mogao završiti pod zemljom ukoliko uđe u ring s Cro Copom. Informaciju je, kako pišu japanski portali, u javnost pustio Nakaaov trener Takumi Yano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostaje nejasno koju bi korist imala japanska mafija od otkazivanja Mirkove borbe pa pretpostavljamo da je samo riječ o izlici iza koje stoji strah od Mirkovog razornog high-kicka kojeg borac kalibra Nakaa ne bi mogao izbjeći.

Tko je Tatsuya Mizuno?

Mirko bi se tako na koncu trebao boriti protiv Tatsuyje Mizuna, malo poznatog japanskog borca visokog 185 centimetara i teškog 97 kg. Mizuno je po stilu borbe džudaš koji za sobom ima 5 borbi, 3 pobjede i 2 poraza. Zanimljivo je da mu niti jedna borba nije otišla do sudačke odluke, dva puta je bio nokautiran, dok je jednog protivnika završio gušenjem, jednog polugom, a u posljednjoj borbi 28.studenog prošle godine nokautirao je Masayukija Kona.

M.P.
Foto: Sherdog.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara