Video: Dudu će igrati za reprezentaciju tek u travnju 2009.?

Video: Dudu će igrati za reprezentaciju tek u travnju 2009.?

NAKON Eduardovih izjava sve je izglednije da će naš napadač u službenoj utakmici za Hrvatsku zaigrati tek na proljeće iduće godine protiv Andore.

Jučer je Dudu svjedočio pobjedi Arsenala protiv madridskog Reala, međutim, zasad još uvijek samo s tribina Emiratesa.

Ipak, navijači su ga lijepo dočekali te mu pružili podršku uoči početka krucijalne faze rehabilitacije koja je vrlo važna za potpuni oporavak i vraćanje u staru formu.

Sam Eduardo jučer je izrazio skepsu u pogledu vremena kad bi se mogao vratiti na teren. Iako je Boro Primorac, kao i Arsenalovi liječnici, isticao da će Eduardo već krajem rujna biti spreman, prema  Duduovom osobnom razmišljanju (a možda i nekom liječničkom) izgleda da bi na teren mogao tek pri kraju ove godine.

"Nadam se da ću zaigrati prije Božića", bila je Eduardova izjava za Sky Sports.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S ovim novim informacijama Duduov nastup za hrvatsku reprezentaciju u jesenskim kvalifikacijama pod velikim je znakom upitnika. Svi su se nadali da bi mogao zaigrati protiv Ukrajine, u utakmici koja se igra 11. listopada, kao i četiri dana kasnije 15. listopada protiv Andore.

No, kako sada stvari stoje, čini se kako od toga neće biti ništa. To automatski znači da bi Dudu zaigrao u službenoj utakmici tek 1. travnja 2009. i to protiv Andore na gostovanju.

Najvažnije je naravno da se Eduardo potpuno oporavi, izgubi strah od duela te da bude onaj pravi, stari koji će biti nerješiva enigma za protivničke obrane. Upravo zbog toga, predstojeći tjedni u Londonu bit će od velikog značaja.

M.Š.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara