Video: Impresivni Kličko protiv Arreole lako obranio naslov prvaka

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

UKRAJINSKI boksač Vitalij Kličko (38) obranio je naslov svjetskog teškaškog prvaka po WBC verziji u meču protiv Amerikanca Crisa Arreole.

Borba je održana u ranim nedjeljnim satima po hrvatskom vremenu u Staples Centru (Los Angeles), a okončana je prekidom krajem desete runde na zahtjev kuta u kojem se nalazio izazivač meksičkog porijekla.

Lice deset godina mlađeg borca već je u uvodnim rundama pretrpjelo niz teških udaraca, natekline oko očiju sužavale su mu vidno polje, a ukrajinski razarač neumoljivo je preko izazivačeva lica krčio svoj put do pobjede koja nije niti u jednom trenutku dolazila u pitanje.

Arreolin trener Henry Ramirez, suočen s nemoći svojeg pulena, shvatio je kamo sve vodi i prije početka jedanaeste runde zabranio Amerikancu povratak u ring.

"Kličko ga je previše kažnjavao. Kada sam mu rekao da ću prekinuti borbu, bio je bijesan. Nije to bila laka odluka, no raspravili smo je i ja sam morao ovo učiniti", kazao je Ramirez, čiji je pulen uživao podršku većeg dijela dvorane.

Ipak, malo mu je ona značila u jednoj od boljih predstava ukrajinskog boksača koji je uputio 301 precizan udarac u tijelo i lice svog protivnika. Prema izračunu CompuBoxa, Kličko je Arreolu pokušao udariti 802 puta, a koliko je bio dominantan kazuje i podatak da je njegov suparnik odaslao tek 86 preciznih od 331 udarca u smjeru branitelja naslova.

"Iznenadilo me što se nije vratio u ring"

"Iznenadilo me što se nije vratio u ring. Bio je ovo dobar meč, ali takvog sam i očekivao. Svjestan sam bio da ga dobro pogađam, no njegova je brada uistinu čvrsta. Dobar je borac", kazao je pobjednik meča.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara