Video: Massa dobio zadatak uništiti Hamiltonu utrku?

Video: Massa dobio zadatak uništiti Hamiltonu utrku?

Foto: AFP

PREMA najnovijim saznanjima, Ferrarijevom vozaču Felipeu Massi je naređeno da na VN Singapura zadrži Hamiltona i uništi njegovu utrku koliko god može.

Izgleda da trakavica oko sudara na stazi između Hamiltona i Masse dobiva svoj nastavak. Radi se o kontaktu u 12. krugu utrke na stazi Marina Bay kada je Hamilton udario Massu u zadnji dio bolida nakon čega je na Ferrarijevom bolidu pukla zadnja desna guma, a vozač McLarena je morao otići na promjenu nosa i još zaradio kaznu prolaska kroz boksove.


Prema najnovijim informacijama Massin zadak nije bio da sakupi bodove u utrci već da uništi Hamiltonov nastup. Prema snimci sa službene stranice Formule 1 jasno je da je Massin trkaći inženjer Rob Smedley prije kontakta u 12. krugu rekao Massi:

"Zadrži Hamiltona koliko god možeš. Zezni njegovu utrku koliko možeš. Hajde dečko!"

Sada postaje ironična Massina reakcija poslije utrke tokom Hamiltonovog intervjua za nizozemsku televiziju kada je Brazilac potapšao Hamiltona po ramenu i rekao: Svaka čast Luis! Svaka čast!

"Ponaša se kao da nema uključen mozak. Netko će jednom gadno nastradati na stazi zbog njega i krajnji je trenutak da mu se takvo što objasni. Čovjek jednostavno nije normalan", komentirao je Felipe Massa Hamiltona nakon Singapura.

Legende Formule 1: Hamilton je potpuno lud, treba mu liječenje

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sve su glasniji oni koji prosvjeduju zbog Hamiltonove opasne vožnje zbog koje je na čak sedam ovosezonskih utrka radio probleme i sudare s drugim pilotima. Mediji tvrde kako će piloti tražiti sastanak s vodstvom F1 kako bi razgovarali o Hamiltonovoj vožnji.

"Ako ikad dođem u fazu kada ću morati samo kružiti okolo, to me neće uzbuđivati. Nikad se neću prestati utrkivati na način na koji to činim. To je moj način, način koji me doveo ovdje. Ovdje sam zato da se utrkujem i da pobjeđujem", govorio je Hamilton već ove sezone, a nakon VN Monaca suce je optužio da za rasizam jer su ga kaznili pet puta na prvih šest utrka sezone.


"On je potpuno lud. Ne može tako voziti, pa ubit će nekoga na stazi", govorio je nedavno legendarni Nikki Lauda.

"Schumacher, Fangio, Clarks, Lauda, svi veliki vozači nisu imali toliko nesreća. Prirodno je talentiran ali ne smije imati takvu seriju incidenata ako želi biti među najvećima ", rekao je Jackie Stwart.

"Treba mu liječenje i terapija, netko tko će sjesti s njime i popričati, reći mu, onako baš iskreno: Lewise, stvarno si idiot", kazao je bivši vozač Hans-Joachim Stuck.

Martin Whitmarsh, Hamiltonov šef u McClarenu, stao je u njegovu obranu: "Hamilton je još mlad. Izvući će iz svega ovoga neku dobru pouku. Iza njega nije dobra sezona, ali smatram da su tolike kritike ipak malo previše".

Ovog vikenda vozi se utrka na stazi Suzuka za VN Japana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara