Video: Merk priznao da je oštetio Borussiju!

CIJENJENI njemački sudac Markus Merk priznao je da je prvi pogodak Werdera u susretu protiv Borussije postignut iz očiglednog zaleđa.

"Osjećamo se oštećeni od strane sudaca",  komentirao je Mladen Petrić nakon poraza njegove Borussije u Bremenu od Werdera 2:0 u susretu 22. kola Bundeslige.

I bio je u pravu, s obzirom da je švedski reprezentativac Markus Rosenberg prvi od svoja dva gola, u 44. minuti, postigao iz evidentnog zaleđa. Nakon utakmice, priznao je to i sudac Markus Merk, koji je vrlo brzo spoznao da pogodak Werdera nije bio regularan, već na samom stadionu, gledajući ponovljenu snimku na velikom ekranu. No, bilo je kasno za promjenu odluke. Pogodak je već bio priznat, a više od samog Merka zakazao je njegov pomoćnik.

"Osjećao sam se jako loše. Svi su se na stadionu mogli uvjeriti da smo pogriješili. Ostao mi je gorak okus, najteži trenutak u mojoj gotovo 20-godišnjoj sudačkoj karijeri",  izjavio je Merk, kojeg je Fifa dva puta proglasila za suca godine, a u Njemačkoj je taj epitet ponio čak šest puta.

Merk je na zalasku svoje karijere zatražio što brže uvođenje videosnimke koja bi bila kompetentna u donošenju odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S današnjim tehničkim mogućnostima, svaku bismo odluku mogli donijeti za jednu minutu uz takvu pomoć. Ne bi to bilo korisno samo za suce, već i za igrače. Pogrešna odluka koja ostane na snazi nikako ne može biti dobro rješenje",  kaže Merk.

Ipak, predsjednik Njemačkog nogometnog saveza Theo Zwanziger skeptičan je po tom pitanju.

"Pritisak trenera i publike bi u tom slučaju bio puno veći. Siguran sam da bi za svaku sitnicu tražili videosnimku."

M.P./Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara