Video: Ova je medalja vrijednija od svih novaca!

Video: Ova je medalja vrijednija od svih novaca!

SVI KOJI su imali prilike raditi s Filipom Udeom znaju koliki je tremaroš. Nakon sjajne predstave u kvalifikacijama, odakle se s trećim mjestom plasirao u završnicu, mladi gimnastičar rekao je da može do medalje. Osjetio je da ima šansu, iako je konkurencija bila strašna. Bilo je jasno da u finalu može jedino sam sebe zaustaviti.

Ipak, Filipa nije impresionirala briljantna izvedna zlatnog Kineza Xiaoa, nije se dao ometi bukom koja je dopirala iz prepunog gledališta. Iznimno tešku vježbu Filip je odradio na visokom nivou. Sigurno je doskočio, na licu se vidjelo da je zadovoljan.

"Znao sam da imam najmanje broncu. Nakon vježbe, zagrlio sam trenera Kriziimskog i šapnuo mu; Uspjeli smo! Znao sam da moja vježba vrijedi medalje, imao sam tek dvije neznatne greškice, ali radio sam elemente koje nitko ne radi.", rekao je Ude nakon što se okitio srebrnom medaljom.

"Ruke mi još drhte, čak i više nego prije finala. Ali sada u ruci imam srebrnu medalju. Rekao sam sebi; Ili jesi, ili nisi. Ako kiksam, to znači da nisam imao sreće. A ako sve dobro napravim, medalja je moja.", tako je Filip razmišljao prije finala.

"Ostajem u Pekingu bodriti naše"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kiks se nije dogodio i Filip je naplatio sva odricanja i teške dane koje je proživljavao u karijeri. Sada, kako kaže, slijedi uživanje u Igrama.

"Doma se vraćam tek u srijedu. Mogu samo zamisliti kakve je sad fešta u Čakovcu!  Ostvario sam san, imam olimpijsku i europsku medalju. Sada pucam na svjetsku, bit će vremena. Ostajem u Pekingu bodriti rukometaše, vaterpoliste, i našu Blanku... Svima im od srca želim da osvoje medalju."

Nema sumnje da će Hrvatska znati upriličiti Udeu doček kakav je zaslužio. Posebno će veselo biti u njegovom rodnom gradu, gdje su za feštu zaduženi Filipovi rođaci, majka i dvije sestre.

"Da, rođaci zbog mene žele u gimnastiku. Rekao sam im da mogu, ali samo rekreacijski. Ne želim da prolaze sve ono što sam ja morao proći. Gimnastika nije nogomet, ne može se puno zaraditi. No, ova medalja vrijedi više od svih novaca. Još jednom hvala svima koji su vjerovali u mene, hvala mojoj obitelji. Ponosan sam što sam Hrvat.", poručio je Ude.

D.R.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara