Video: Planinić odličnom igrom protiv Lottomatice treći u izboru za MVP kola Eurolige

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

ZORAN PLANINIĆ odigrao je odličnu utakmicu u dresu svog moskovskog CSKA, u 2. kolu Eurolige, koju je njegova momčad izgubila.

Naime, rimska Lottomatica je pobijedila u Moskvi 74:69, no statistika Planinića na kraju utakmice je rekla sljedeće. Za 30 minuta je postigao 22 poena uz sedam skokova, jednu asistenciju, dvije ukradene i jednu izgubljenu loptu.

Za dva poena je Planinić gađao 5-6, za tri poena 2-4 i sa linije slobodnih bacanja 6-6. Sve to je donijelo Planiniću 30 indeksnih bodova, te je time zauzeo treće mjesto u nepotpunom 2. kolu Eurolige.

Prvi je igrač Asvela Ali Traore (34 indeksna boda, 29 poena i 13 skokova), a drugi Litavac u Realu Darijuš Lavrinovič koji je bio MVP prvog kola. Protiv Prokoma je, pak, ubacio 19 poena uz po pet asistencija i skokova, te četiri ukradene lopte.

Odličan je bio i još jedan hrvatski košarkaš. Nikola Vujčić je za Olympiacos zaradio 18 indeksnih bodova, makar je njegov klub teško stradao kod Unicaje (86:68). Vujčić je igrao 26 minuta, te je postigao 17 poena, uz četiri skoka i tri asistencije. Gađao je odličnih 8-10 za dva poena, te 1-2 s linije slobodnih bacanja, dok je i izgubio tri lopte.

Euroliga, MVP, 2. kolo:

1. Ali Traore (Asvel) 34 indeksna boda

2. Darijuš Lavrinovič (Real Madrid) 31

3. Zoran Planinić (CSKA) 30

4. Tarence Kinsey (Fenerbahçe) 29

5. Andre Hutson (Lottamatica Rim) 22

...

Nikola Vujčić (Olympiacos) 18
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara