Video: Žonglirao loptom čak 48 kilometara bez prestanka

Video: Žonglirao loptom čak 48 kilometara bez prestanka

Tekst: Totalsport
Foto: Youtube


26-GODIŠNJI DAN MAGNESS hodao je londonskim ulicama žonglirajući nogometnom loptom. Prevalio je tako 48 kilometara u pothvatu koji je trajao više od 13 sati.

U osam sati ujutro Magness je krenuo, a put je završio u 21.45. Dogodilo se to 25. prošlog mjeseca. Cijelo je to vrijeme uspijevao držati loptu u zraku raznim dijelovima tijela, jedino ne rukom. Zapanjuje da je obarajući rekord dao nekoliko televizijskih intervjua a da mu lopta nije pala na tlo, a na glavi ju je mirno držao, kao zalijepljenu superljepilom, čak i u trenucima kada se odmarao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obišao je svih pet najprometnijih londonskih autobusnih postaja te postao vlasnik još jednoga u nizu svojih rekorda u Guinnessovoj knjizi. Nedavno je, smješten u jedan ograničeni prostor u londonskom Covent Gardenu, kontrolirao loptu rekordna 24 sata.

U Hrvatskoj je takav primjer poznat tijekom održavanja Svjetskog prvenstva u Japanu i Koreji 2002. godine. Za potrebe televizijske emisije tadašnji je Dinamov junior Mladen Stipković (alias Oblomir Gombalo) žonglirao hodajući zagrebačkim ulicama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara