Viduka: Način na koji ste došli na SP je fascinantan

MARK VIDUKA, nogometaš engleskog Middlesbrougha i kapetan australske reprezentacije zainteresirao je čelne ljude Newcastla, Deportiva i Evertona.

"Ništa ne znam o tome, ako se nešto i događa to će razmatrati klubovi. Godi mi zanimanje drugih klubova, kao i svakome, no u Middlesbroughu mi ide odlično." - kazao je Viduka u razgovoru s novinarom Sportskih novosti.

Dok iščekuje svoj novi angažman, bivši igrač Dinama i miljenik navijača zagrebačkog kluba govori o plasmanu njegove reprezentacije nakon 32 godine na Svjetsko prvenstvo.

"Sretan sam kao malo djete, o tome sam maštao cijeli život. Australija je napokon na SP-u. Što je sudbina, posljednji smo puta bili tamo 1974. godine upravo u Njemačkoj, a sada se vraćamo na mjesto sreće." - kazao je Viduka te dodao da je Australija glavnu ambiciju već ispunila i da je plasman ravan naslovu prvaka svijeta.

Igračima je nakon utakmice u kojoj su se plasirali na SP došao čestitati i John Travolta, maneken zračne kompanije Quantas.

Prema najavama iz australskih medija, Hrvatska i Australija mogle bi se sastati prije SP-a u prijateljskom susretu, a o tome je nešto "načuo" i Mark.

"Čuo sam da ćemo se možda sastati u prijateljskoj utakmici, bilo bi to krasno. Ne znam kako bi se osjećali naši Šimunić i Didulica, znamo se 20 godina." - kazao je Viduka koji smatra da nakon plasmana Australije na SP igrači hrvatskih korijena više neće odlučivati igrati za Hrvatsku.

"Sada smo u istom položaju kao i svi te će se mladi ljudi odmah uključivati u australske selekcije. Ipak, Hrvatska je rasadnik talenata i snaći će se.  Način na koji je reprezentacija došla do SP-a je fascinantan. Čestitam svima." - dodaje Viduka.

O Ottu Bariću Viduka nije želio govoriti, a za Cicu Kranjčara usta su mu bila puna hvale.

"Cico mi je bio prvi trener u Maksimiru i iskustva su mi odlična. Bio je veliki igrač i to se osjeti u njegovoj komunikaciji s igračima, sada se potvrđuje kao pravi trener." - zaključio je Viduka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara