Viduka razmišlja o trajnom napuštanju australske reprezentacije

Viduka razmišlja o trajnom napuštanju australske reprezentacije

MARK Viduka je jedan od samo šest Socceroosa koji je nastupao na sva tri prethodna kvalifikacijska ciklusa te je kronično izmoren od nastupa za reprezentaciju.

Napadaču Newcastlea je očigledno prekipjelo te ne želi odmor između dva prvenstva trošiti na zamorne utakmice u različitim klimatskim uvjetima daleko od obitelji. "Zato je Marku Viduki potreban odmor na kojem će rekupirati snage. Trebao bi provesti ljeto sa ženom i djecom, i to na njegovoj omiljenoj lokaciji, hrvatskoj obali", piše australski Herald Sun.

U posljednje se vrijeme sve češće postavlja pitanje hoće li Mark Viduka uopće više ikada nastupiti za reprezentaciju. "Rekao je svojim najbližim prijateljima da više neće igrati za Socceroose. On je kompleksan karakter", piše australski list o mogućnosti definitvnog odlaska nekadašnjeg Dinamovog napadača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Herald Sun sugerira da će se Viduka moći iskoristiti na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010., ali samo ako se uspije odmoriti.

Australci imaju zadnju kvalifikacijsku utakmicu u prvom krugu 21. lipnja što znači da bi Viduki ukoliko nastupi na njoj, ostalo samo deset dana prije početka treninga na St. James Parku. Za Australce bi bila prava katastrofa ne kvalificirati se za sljedeću fazu Azijskih kvalifikacija. No raspored je pretrpan. U drugoj fazi Australci bi trebali odigrati barem osam domaćih i gostujućih utakmica.

M.Š.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara