Vip Open: Nakon Jaruna, Peking!

TREĆE izdanje Vip opena, turnira Svjetske serije u odbojci na pijesku, održat će se od 6. do 10. lipnja 2007. na zagrebačkom Jarunu na terenima Kluba odbojke na pijesku Erste Zagreb, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare. Vip open četvrti je turnir po redu na rasporedu Svjetske serije i drugi u europskom dijelu turneje, nakon talijanskog Roseta.

"Iako dvije godine zaredom nismo imali puno sreće s vremenskim uvjetima, ohrabreni smo jako dobrim ocjenama Vip opena od strane čelnika FIVB-a, te se nadamo da ćemo ove godine pružiti Zagrepčanima još spektakularnije sportsko događanje. Već sada je prijavljeno više od 60 parova iz 30 zemalja, a kao i protekle godine dolazi krema svjetske odbojke na pijesku. Među ostalima svoj dolazak su potvrdili lanjski i preklanjski pobjednici: aktualni olimpijski pobjednici i osvajači Svjetske serije Ricardo i Emanuel te aktualni svjetski prvaci Marcio Araujo i Fabio Magalhaes", naglasio je Damir Radeljić, predsjednik Hrvatskog odbora odbojke na pijesku.

Hrvatske boje u glavnom dijelu turnira branit će Toni Ivković i Pero Križanović iz Splita te novi-stari zagrebački par Grga Trimčevski i Krešimir Perić. Organizatori imaju pravo i na jednu pozivnicu, no još nije poznato koji će je par dobiti.

"Velika nam je želja, kao i svakom sportašu, sudjelovati na Olimpijskim igrama. Zato Krešo i ja planiramo igrati na čim više turnira Svjetske serije. Već početkom svibnja putujemo u Šangaj, a bodove ćemo nastojati osvojiti i prije Vip opena na turnirima u Bahreinu i talijanskom Rosetu", istaknuo je ponajbolji hrvatski pjeskaš Grga Trimčevski.

Bodovi osvojeni na ovogodišnjem zagrebačkom turniru imaju dodatnu težinu, jer od početka ove godine pa do 20. srpnja 2008. traje olimpijski kvalifikacijski ciklus, stoga svaki osvojeni bod povećava izglede za nastup na Olimpijskim igrama u Šangaju. Budući da će Vip open čak dvaput ući u taj ciklus, uz dobre rezultate u Zagrebu i još ponekom turniru Svjetske serije moguće je u Kini očekivati i hrvatske predstavnike.

"Vipnet je kao inovativna tvrtka prvi u Hrvatskoj prepozno potencijal odbojke na pijesku i već sedam godina podupire ovaj atraktivni olimpijski sport. Uvjerena sam da ćemo tih pet dana Vip opena uživati u vrhunskoj odbojci na pijesku, ali i brojnim zabavnim sadržajima i opuštenoj atmosferi koja prati ovakva natjecanja", istaknula je Andrea Blažičević, rukovoditeljica Marketing komunikacija Vipneta, generalnog sponzora turnira.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara