Vip Open: Naši ispali, olimpijski pobjednici Ricardo i Emanuel suvereno dalje

KREŠIMIR PERIĆ i Darko Nojić nisu uspjeli proći dalje na Vip Openu. Bolji su bili naturalizirani Gruzijci Geor i Gia.

Unatoč bodrenju više od tisuću gledatelja na središnjem terenu Vip opena i pet meč lopti u drugom setu, Krešimir Perić i Darko Nojić nisu uspjeli proći u nastavak zagrebačkog turnira Svjetske serije. U posljednjem meču dana na središnjem terenu izgubili su u tri neizvjesna seta od naturalizirane gruzijske ekipe Geor - Gia, inače Brazilaca.

Tako je Vip open ostao bez svih hrvatskih predstavnika, jer su se od natjecanja oprostile i dvije preostale ekipe u glavnom turniru. Olimpijski pobjednici Ricardo i Emanuel bili su prejaki za Josipa Kovačeva i Jegora Žukovskog, kao i Argentinci Baracetti i Salema u repasažu. Prvaci Hrvatske Toni Ivković i Pero Križanović nisu uspjeli savladati francuske kvalifikante Gagliana i Dugripa, a u repasažu su ih nadigrali Norvežani Maaseide i Horrem. 

Nakon odigranog prvog i drugog kola glavnog turnira te prvog kola repasaža, najviše razloga za zadovljstvo imaju Nizozemci, čija su čak tri para prošla u treće kolo Vip opena: Boersma-Ronnes, Nummerdor-Schuil te kvalifikanti De Gruijter-Ronnes. Dvije pobjede danas upisali su i Amerikanci Fuerbringer-Jennings te Gibb i Rosenthal, a u trećem kolu igrat će i prvi nositelji turnira, Brazilci Ricardo i Emanuel, kineski par Xu-Wu te Nijemci Klemper i Koreng. Oni su u repasaž poslali Marcija i Fabija, osvajače prvog Vip opena i svjetske prvake iz 2005.

Osim bez domaćih predstavnika, Vip open je ostao i bez jednih od favorita, Brazilaca Harleya i Pedra. Osvajači tri od četiri dosad održana turnira Svjetske serije ove sezone u prvom su kolu poraženi od Norvežana Hoidalena i Goransona, para koji nije prošao kvalifikacije, ali je u glavni turnir ušao naknadno zbog odustajanja Australaca Schachta i Slacka. Brazilce su s ovogodišnjeg Vip opena u repasažu u dva laka seta izbacili Španjolci Hererra i Mesa, koji će sljedeći meč igrati protiv pobjednika lanjskog Vip opena, Estonaca Kaisa i Vesika.

Uz uživanje u napetim mečevima i nastupima najboljih svjetskih parova, gledatelji su se mogli zabaviti i u nagradnim igrama sponzora. Najmlađi posjetitelji Vip opena imali su priliku zaigrati odbojku na pijesku u društvu Žukovskog i Kovačeva te australskih reprezentativaca Boehma, McHugha i Slacka. Danas se na Malom jarunskom jezeru igraju susreti drugog, trećeg i četvrtog kola repasaža te trećeg i četvrtog kola glavnog turnira. Polufinala su na rasporedu u subotu poslijepodne, dok će osvajači četvrtog Vip opena biti poznati u nedjelju.

Nagradna igra Vip Opena i Indexa

Vip Open vas nagrađuje svakoga dana! Dijelimo ukupno deset Vip ruksaka, a zadnji dan 26. svibnja najsretniji će dobiti Vipme komplet Sony Ericsson V640i.  Sve što trebate napraviti jest točno odgovoriti na nagradna pitanja.

Točne odgovore s osobnim podacima (ime, prezime i kontakt broj) u mailu naslovljenom s "Vip open-nagradna igra" pošaljite na index.nagrada@gmail.com. Dobitnike ćemo o nagradi, kao i njezinom preuzimanju, obavijestiti mailom. Sretno!

Koliko je parova sudjelovalo u kvalifikacijama Vip Opena?

a) 56
b) 60
c) 64

Kako se zove klub odbojke na pijesku na čijim se terenima održava Vip Open?

a) Erste Zagreb
b) Ipanema
c) Jarun

Tko su osvajači Vip Opena 2006, ujedno i najtrofejniji par u povijesti odbojke na pijesku?

a) Harley i Pedro
b) Gibb i Rosenthal
c) Emanuel i Ricardo

M.Š.
Foto: Vip open

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara