Više od 1000 trkača na Plitvičkom maratonu

U SUBOTU, 7. lipnja 2003. Nacionalni park Plitvička jezera bit će stjecište više od 1100 trkača raspoređenih na tri staze u okviru 18. Plitvičkog maratona.

Najzanimljivije će biti na najdužoj - maratonskoj stazi, na kojoj će nastupiti oko 300 maratonaca, među klojima 40-ak žena, što je dosad najmasovnije u Hrvatskoj i uopće na do sada održanim maratonima na Plitvicama.

Trkači dolaze iz 16 zemalja Europe i svijeta, a među njima posebno zanimanje će izazvati troje predstvnika iz Kenije, u prvom redu po rezultatima koje su postigli na maratonskim stazama.

Naravno, predstavnici Hrvatske, među kojima Veronika Jurišić u ženskoj i Janez Maroević u muškoj konkurenciji, mogli bi ovog puta značajno obilježiti svoj nastup na 18. Plitvičkom maratonu, te osvojiti nagrade organizatora i sponzora.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekorderka staze Ida Šurbek iz Slovenije potvrdila je svoj nastup, a očekuje se i Emanuele Zenucchi iz Italije, prošlogodišnji pobjednik i rekorder, pa će se uz ostale trkače iz Mađarske, Njemačke, Slovačke, Bosne, Slovenije... ovogodišnje izdanje Plitvica biti uistinu zanimljivo.

Na stazi od 16 kilometara prijavljeno je više od 350 trkača, a na sedam kilometara 600 sudionika, pa je organizator prestao primati daljnje prijave za te dvije staze.

Maratoncima se omogućuje prijava do samog starta, odnosno do 9 sati u subotu. Start maratona je na Velikoj poljani, kod hotela Plitvice, u 9,30 sati, a proglašenje pobjednika i dodjela nagrada u 15 sati.

Za obiteljski maraton zasad je prijavljeno 13 obitelji, što nije konačni broj, s obzirom da se i dalje pokazuje zanimanje za tu disciplinu, pa će obitelj Filipčić iz Zagreba, prošlogodišnji pobjednici imati veliku obvezu obraniti lanjski uspjeh.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara