Visoka kazna Hajduku, iz Dinama tvrde da su postojali uvjeti za prekid utakmice

Visoka kazna Hajduku, iz Dinama tvrde da su postojali uvjeti za prekid utakmice

IAKO su u Hajduku nakon nedjeljnog derbija protiv Dinama imali puno razloga za slavlje, dva prekida utakmice uzrokovane gustim dimom od nekoliko stotina upaljenih baklju mogla bi skupo koštati Upravu Hajduka, dok iz Dinama pak tvrde kako su postojali svi uvjeti za prekid utakmice.

Povjerenik 1. HNL za natjecanje, Josip Brezni, u razgovoru za Sportske novosti otkrio je kako bi sudac derbija, Vlado Svilokos, najvjerojatnije potpuno prekinuo derbi da je Torcida i treći put pirotehnikom uzrokovala prekid utakmice. Podsjećamo, zbog gustog dima nastalog od gorenja baklji utakmica je u drugom poluvremenu prekinuta u dva navrata, zbog čega je trajanje susreta produljeno čak 13 minuta.

"Svilokos je prigodom te druge, trominutne stanke, posredstvom stadionskog spikera poručio da će – dogodi li se još jedan zastoj zbog baklji koje proizvode toliko dima da je vidljivost totalno poremećena da se ne može igrati, utakmicu prekinuti definitivno." – izjavio je Brezni, dodavši da bi u tom slučaju utakmica registrirala rezultatom 3:0 za goste.

Prema članku 55. Disciplinskog pravilnika, Hajduk bi zbog velike bakljade mogao biti kažnjen novčanom kaznom do 100,000 kuna, odnosno domaćinstvom od jedne do dvanaest utakmica na neutralnom terenu, odnosno nastupima bez gledatelja na Poljudu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef osiguranja Dinama Ivan Posilović tvrdi da je drugo poluvrijeme derbija odigrano pod neregularnim uvjetima.

"Dobio sam provjerenu informaciju da Torcida sprema bakljadu i prekid utakmice. Čak sam predvidio i minutu u kojoj će to započeti i o svemu obavijestio splitsku policiju, no ona nije ništa poduzela." – izjavio je Posilović za Sportske novosti, pa dodao: "Nedopustivo je ono što se tamo događalo, zapaljeno je više od 400 baklji, bilo je tamo još svakakvog eksplozivnog materijala.

"Dinamove su igrače gađali svakakvim predmetima, pobirači su ubacivali lopte u teren i prekidali igru, drugo poluvrijeme odigrano je pod neregularnim uvjetima." – kazao je Posilović, pa dodao kako se na Poljudu očito uz blagoslov kluba i policije smiju upaliti na stotine baklji.

(Izvor fotografije: Sportske novosti)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara