Vitalni Čorak u Beograd po rekord u hrvanju

JEDAN od naših najboljih hrvača grčko rimskim načinom Josip Čorak ovoga vikenda nastupit će u kategoriji do 97 kilograma na Svjetskom prvenstvu veterana, što će se od 22. do 24. srpnja održati u Beogradu.

"Dobro sam pripremljen i objektivno imam velike šanse za osvajanje naslova. Izvrsno se osjećam, odlično sam radio i ukoliko pružim svoj maksimom mogu do pobjede," kazao je vitalni 62-godišnji Čorak, koji je do sada osvojio deset svjetskih naslova prvaka u grčko rimskom i slobodnim načinom, a novom titulom postao bi apsolutni rekorder.

Čorak je osvajač i srebrne medalje na XX. olimpijskim igrama 1972. u Muenchenu, dvije godine ranije u talijanskoj Modeni osvojio je naslov prvaka Europe, a na prvenstvu Starog kontinenta 1970. u Berlinu brončanu medalju. Bio je 12 puta prvak Jugoslavije u grčko rinmskom i slobornom načinu hrvanja.

Pored Čorka u Beogradu će nastupiti i Zdravko Pekeč, koji će se boriti u kategoriji do 69. kg, Zvonko Erak u kategoriji do 76, Marijan Vukelić u kategoriji do 85, te Pajo Zrnić u kategoriji do 97 kilograma.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara