Vlado, reagiraj da nas Fifa i Uefa izbace iz svega i spase hrvatski nogomet njegovim uništenjem!

Foto: Cropix

ELIMINACIJA reprezentacije iz svih natjecanja i amaterizacija nogometa jedini su način da se riješimo samoproglašenih spasitelja hrvatskog nogometa i čuvara ognjišta iz Rusanove, koji se od tamo ne daju ni suzavcem. Sva njihova motivacija da "pomognu" savezu svodi se na profit i samopromociju koje donosi nogometna reprezentacija, zlatna koka najbogatijeg sportskog saveza u državi. Vladi RH nudimo "alternativni" način kako riješiti gorući problem koji mjesecima zagađuje medijski prostor i javni život, kada već u Banskim dvorima nedovoljno koriste pravosudne i policijske organe.

"Rušitelje" Vlade koji za sutra spremaju juriš na Gornji grad, molimo samo da pričekaju tek onoliko koliko je potrebno da Vlada napravi još jednu malu, minornu grešku, nebitnu u usporedbi s kapitalnim katastrofama koje svakodnevno proizvodi - naredi sazivanje ponovne Skupštine HNS-a, postavi povjerenika koji će dok se ne raspetlja dvovlašće u Savezu voditi nogomet u zemlji ili samo potvrdi odluke Štimčeve skupštine.

Ako Ured državne tako da legitimitet odlukama 25-orice, lako bi se moglo dogoditi da Uefa i Fifa legaliziranje još jednog predsjednika Nogometnog saveza (pored onog skandalozno izabranog na jednako takvoj skupštini u prosincu) protumači kao nedopustivo uplitanje politike u neovisnost Saveza pod kapom svjetske i europske nogometne federacije, a posljedice toga su ono čime oni često prijete, a nikad ne ostvaruju - suspendiranje klubova i reprezentacija iz svih natjecanja.

Lijepa naša Nigerija

Nepotrebno je dakle da Kosoricu, Fuchsa, Karamarka, Bošnjakovića, obuzme pravednički gnjev svinjarijama sviju oko HNS-a, pa da naredi slanje "institucija" u Rusanovu ili hotele i birtije gdje frakcije sastanče, prekucavaju zapisnike, mijenjaju brave i kradu pečate zonskih saveza kako bi spriječili legalne poslanike da glasaju, ili glasanje propuste jer im se u odsudnom trenutku pripiša, pa se do jednoglasja dođe dvoručnim glasanjem. Dovoljno je samo da ministar Mlakar amenuje subotnje odluke skupštine 25-orice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spas neće nastupiti tada, nego posljedicom ove odluke - kada Sepp i Michel (što bi rekao njihov prijatelj Marković) posegnu za standardnom kaznom svima kojima politika oktroira saveze - izbacivanje reprezentacije i klubova iz europskih kupova, dakle nešto slično onom što je prijetilo Nigeriji. Uefu i Fifu nije briga za skandale unutar Saveza, sve dok ne postanu previše javni i nekontrolirani i tek tada skaču i prijete. Ali, prijeći ćemo preko njihovih dvostrukih kriterija, lažnog morala i korupcije u koju su i sami ogrezli, samo da nas riješe onih koji su nam ogadili predivnu igru.

Koliko bi ih se kandidiralo za predsjednika HNS-a koji počinje iz ničega?

Kada bi strani kolonizatori naš nogomet doveli u red, pa makar i ovako radikalnim metodama, voljeli bi vidjeti bi li se i tada obje frakcije nastavile ovako grčevito boriti za vlast, u situaciji kada bi se nogomet u Hrvatskoj amaterizirao, a HNS prestao godišnje donositi desetke milijuna profita. Sada dobit i raste do neslućenih visina u godinama kada se reprezentacija plasira na velika natjecanja, a da ne spominjemo koliki se manevarski prostor onima koji "zajednički skrbe za dobrobit hrvatskog nogometa" otvara plasmanom igrača kroz tu istu reprezentaciju na bogata tržišta istoka i zapada.

Dodajmo ovim ekonomskim još i častohlepne motive putovanja po svijetu, paradiranja po Nyonu, Zurichu, ložama i kongresima, nakon kojih se seljačiči iz balkanskih provincija po povratku u domovinu prikazuju svjetskim čimbenicima. I eto, iscrpili smo sve razloge zbog kojih mjesecima slušamo, gledamo, čitamo i svjedočimo neviđenim gadostima, nebulozama, podmetanjima u i oko hrvatskog nogometnog saveza, dok se tuzemni nogomet valja u blatu kriminala, dugova, namještaljki, korupcije, bijede i zadnje, ali ne manje važno, katastrofalno lošeg nogometa.

Zato na kraju samo možemo reći, predsjedniče (jedan od dva), riječi vam se pozlatile!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara