Vlašić, Draganja i rukometaši sportaši Hrvatske u 2004.

Vlašić, Draganja i rukometaši sportaši Hrvatske u 2004.
ATLETIČARKA Blanka Vlašić i plivač Duje Draganja proglašeni su u 53. anketi Sportskih novosti za najbolje sportaše Hrvatske u 2004. godini.

U tradicionalnoj anketi jedinog dnevnog sportskog lista u zemlji sudjelovalo je 398 novinara iz 58 redakcija koji su prvi put za najbolju sportašicu Hrvatske izabrali Blanku Vlašić dodijelivši joj 230 glasova. Druga je stolnotenisašica Tamara Boroš sa 63, treća Janica Kostelić sa 56 glasova, četvrta Sanja Jovanović (25), a peta Karolina Šprem (8).

Kod sportaša također je prvi put slavio srebrni olimpijac iz Atene Duje Draganja kojemu su novinari dodijelili 294 glasa. Drugi je rukomeraš Ivano Balić sa 80, dok su treće mjesto podijeli njegovi reprezentativni suigrači Mirza Džomba i Venio Losert sa po pet glasova, a peti je paraolimpijac Mihovil Španja sa 4 glasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kod izbora za najbolju momčad, dvojbe nije bilo, jer je čak 394 novinara svoj glas dalo olimpijskim pobjednicima iz Atene rukometnoj reprezentaciji, dok su preostala četiri glasa dobili srebrni veslački dvojac Siniša i Nikša Skelin.

Za najbolju ekipu Hrvatske u 2004. godini izabrana je reprezentacija u gađanju samostrelom sa 142, ispred Rukometnog kluba Lokomotive sa 121 i Košarkaškog kluba Gospić čije su igračice dobile 48 novinarskih glasova.

Trofej "fair-play" Sportskih novosti pripao je reli vozačima Zvonimiru Martinčeviću i Marinu Frčku.

Na tradicionalnoj svečanosti u zagrebačkom hotelu The Westin, kojoj su nazočili brojnji sadašnji i bivši sportaši i sportski djelatnici predvođeni članom Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Antunom Vrdoljakom, predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatkom Matešom, ministrom znanosti,obrazovanja i sporta Draganom Primorcem i njegovom pomoćnicom Romanom Caput Jogunicom, naš najbolji paraolimpijac Mihovil Španja dobio je poseno priznaje Sportskih novosti, dok je nadrada za "Pothvat godine" uručena plivačkom veteranu Veljku Rogošiću koji je ove godine preplivavao La Manch.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara