Vlašić mora preskočiti 1,96, a Brkljačić baciti 71,5 za finale

NA SJEDNICI tehničkog odbora Svjetskog atletskog saveza određene su kvalifikacije norme za finale Olimpijskih igara u Pekingu.

Naša dva najveća aduta u atletskim disciplinama, Blanka Vlašić i Ivana Brkljačić doznale su kakvi su im rezultati potrebni u kvalifikacijama ako žele u olimpijsko finale.

Svjetska atletska federacija tako je odredila da će skakačice u vis morati preskočiti 1,96 žele li se naći u finalu, dok će norma za kladivo biti 71 i pol metar.

S obzirom na ovogodišnje rezultate možemo konstatirati da Blanka ne bi trebala imati previše problema s ispunjavanjem norme te da će se plasirati u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivana Brkljačić je u malo drugačijoj situaciji. Ona je ove sezone prosječno bacala 72,20, dakle iznad norme za finale. No, tu su mogući kiksevi. Za razliku od skoka u vis u bacanju kladiva postoje samo tri hica koji određuju konačni rezultat.

Što se ostalih naših atletičara tiče, Haklits, Begić, Marić i Mulabegović će morati dobro zapeti žele li ispuniti norme za finale, pošto su njihovi prosječni rezultati ispod onoga što traži Atletska federacija na ovim Olimpijskim igrama. 

M.Š.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara