Vlašić: Neću tući glavom od zid i neću plakati

BLANKA VLAŠIĆ nije mogla sakriti razočarenje nakon što joj je Belgijka Hellebaut ukrala snove. Ukrala joj je ono što je sanjala posljednje dvije godine u kojima je uzela apsolutno sve. Nakon 34 pobjede u nizu i naslova svjetske prvakinje nije joj ostalo previše toga za sanjati, osim naravno zlata na Olimpijskim igrama. A onda se ni od kuda pojavila tridesetogodišnja Hellebaut i sa najboljim skokom u karijeri (na otvorenom) šokirala cijeli svijet i otela joj toliko željenu medalju.

>Srebro i suze: Tia Hellebaut "otela" Blanki zlatnu medalju!

>Svjetski mediji: Hellebaut šokirala svijet i prekinula nevjerojatan niz Blanke Vlašić

"Sada me svi tješe, govore mi da držim glavu gore i da ne budem tužna. No zadovoljna sam jer sam bila sudionik ovakvog finala i obračuna. Ovo srebro je za mene veliko kao zlato, bio je to veliki duel, puno skokova, puno stresa", rekla je Blanka kojoj su se miješale emocije na licu.

"Ne možeš ne biti razočaran nakon ovoga. Svi mi poručuju da ne budem, ali ja jesam. Neću tući glavom od zid i nisam toliko tužna da bih plakala", dodala je.

"Možda ću si i moći nešto predbaciti, no to će se dogoditi kada budem sama"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlašić je kvalifikacije, kao i finale odradila gotovo savršeno. Gotovo, jer je Hellebaut to napravila još malo bolje. Blanka s pravom kaže da si nema što predbaciti, učinila je sve...

"Ne mogu si ništa predbaciti, možda bih i mogla da sam preskočila deset centimetara manje. Tada bih bila tužna, no ovo je veliko natjecanje, to je sport, događaju se ovakve stvari. Možda ću si i moći nešto predbaciti, no to će se dogoditi kada budem sama. Sada imam srebro i nema smisla tugovati oko njega."

Nova, četvrta prilika bit će u Londonu za četiri godine. Blanka će i dalje biti u naponu snage, mlađe nego što je danas bila Hellebaut.

"Sljedeća prilika je London za četiri godine. Sada znam da se prije toga neću udavati", sa kiselim je smiješkom zaključila Blanka.

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara