Voda do grla: Ciboni zbog dugova prijeti kolaps

Voda do grla: Ciboni zbog dugova prijeti kolaps

Tekst: Marko Petrak
Foto: AFP

NIJE tajna da je Cibona u teškoj financijskoj situaciji, no nekoliko dana prije početka NLB lige voda je Vukovima došla do grla. Klub iz Savske svojim igračima duguje nekoliko plaća iz prošle sezone, a kada se na to zbroje i neisplaćene premije, odnosno tekuće plaće za novu sezonu, dobijete veliki problem. Problem koji bi klub mogao onemogućiti da se licencira za NLB ligu koja starta za devet dana.

Nekoliko igrača već je zatražilo zaštitu HKS-a iako su ih iz Uprave molili da "ne dižu paniku".

"Obećava nam se saniranje stanja već nekoliko mjeseci, stalno nam se govorilo da ‘izdržimo i izvučemo’ prošlu sezonu. Izdržali smo i izvukli smo je uspješno, a da se ništa nije promijenilo. I ove su nam sezone rekli da odradimo pripreme pa ćemo potom biti isplaćeni; ni to se nije dogodilo. Stvarno smo bili popustljivi. U ovakvoj situaciji nismo fokusirani na ono na što bismo trebali biti fokusirani", rekao je za Jutarnji list Vedran Princ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dug se riješava"

Povjerenstvo regionalne lige Vukovima je dalo rok do 1. listopada (danas) da podmire dugovanja, no prema pravilniku Cibona ima vremena praktički sve do starta prve utakmice. Znači narednih 9 dana.

Iz kluba nisu htjeli službeno komentirati situaciju, no neslužbeno doznajemo da se "radi na problemu". Navodno su neki dugovi već riješeni, a do starta lige i ostatak bi trebao biti uplaćen.

"Problema ne bi trebalo biti, a klub se sprema za novu sezonu u skladu s mogućnostima i situacijom", rečeno nam je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara