Volkswagen ulazi u WRC

Volkswagen ulazi u WRC

VOLKSWAGEN bi početkom idućeg mjeseca na sardinijskom reliju navodno trebao i službeno potvrditi svoj ulazak u svijet Svjetskog relijaškog prvenstva, ili WRC-a.

Na istom bi mjestu, 5. 5. ove godine, i Mini trebao započeti svoje sudjelovanja u najprestižnijem reli natjecanju, pa se ovakav potez VW-a može shvatiti kao mala kontra sadašnjem i budućem rivalu.

Vjeruje se kako će kao osnova Volkswagenovog sudjelovanja u WRC-u poslužiti Škodino relijaško iskustvo te Fabia iz International Rally Challenge natjecanja. Taj automobil trenutno koristi 2,0-litreni atmosferski motor, pa će prvi korak biti prijelaz na 1,6-litreni turbo. Trenutno VW nema benzinski motor tog obujma, a najbliži su mu 1,4 i 2,0 koji će morati proći kroz određene izmjene, prvenstveno one vezane uz radni obujam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VW bi se utrkama trebao priključiti tijekom sljedeće godine, a punu sezonu odraditi tijekom 2013. Među potencijalnim vozačima se spominje i ime Pettera Solberga. Za sada još nije poznato ni hoće li VW u WRC-u upotrebljavati Polo ili Scirocco. Oba automobila imaju svoje prednosti, no ta je informacija manje bitna. Najvažnije je osnaživanje WRC-a novim i snažnim prinovama koji se uključuju u natjecanje s ciljem dugotrajnog prisustva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara