Vonn prestigla Bodea Millera i izjednačila se s Janicom u broju kristalnih globusa

Vonn prestigla Bodea Millera i izjednačila se s Janicom u broju kristalnih globusa

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

"NISAM mogla očekivati više od ove sezone. Imam američki rekord po broju pobjeda u Svjetskom kupu, treći Veliki kristalni globus i olimpijsko zlato u spustu", riječi su američke skijašice Lindsey Vonn.

Zadovoljstvo je najbolja skijašica današnjice izrazila nakon pobjede u superveleslalomskoj utrci u petak, kojom je potvrdila treći uzastopni naslov pobjednice Svjetskog kupa. Izjednačila se time s Janicom Kostelić, Švicarkom Vreni Schneider i Austrijankom Petrom Kronberger, koja je od 1990. do 1992. također osvajala uzastopne naslove pobjednice Svjetskog kupa. Vonn je prva kojoj je to uspjelo nakon nje.

Ipak, daleko je još Amerikanka od rekorda Austrijanke Annemarije Moser-Pröll, koja je osvojila šest Velikih kristalnih globusa.

"Netko mi je to nedavno rekao. Još uvijek ne mogu vjerovati da joj je to uspjelo."

"U svakom slučaju, ovo je za mene bila sezona iz snova. Kada radite tako teško i na kraju budete ovako nagrađeni, to je sjajan osjećaj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naslov je Vonn potvrdila svojom 33. pobjedom u Svjetskom kupu, čime je prestigla Bodea Millera po broju pobjeda (32) u istom natjecanju dosegavši novi nacionalni rekord. Time se probila na šesto mjesto vječne ljestvice skijašica, koje dijeli s Hanni Wenzel iz Lihtenštajna. Moser-Pröll predvodi listu s teško dostižne 62 pobjede.

Američki je rekord također 11 njezinih pobjeda ove sezone. Samo je jedna skijašica, spomenuta Vreni Schneider, u istoj sezoni ostvarila više pobjeda (1988./89., 14 puta).

U superveleslalomu, koji je također završila s trofejom pobjednice, ove je sezone upisala četiri pobjede od sedam mogućih.

Na pitanje što planira sada kad je sezona gotova, Vonn je odgovorila:

"S neopisivom radošću očekujem vrijeme za regeneraciju i liječenje ozljeda. Veselim se spoznaji da nekoliko mjeseci neću mučiti niti ozljeđivati svoje tijelo."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara