Vonn: Savršeno mi je došla odgoda spustaške utrke

Vonn: Savršeno mi je došla odgoda spustaške utrke

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

UOČI službenog otvorenja Zimskih olimpijskih igara i prvih natjecanja glavna zvijezda Igara u Vancouveru je 25-godišnja američka alpinka Lindsey Vonn.

Trenutačno vodeća skijašica Svjetskog kupa je prvo privukla pozornost izazovno se fotografirajući za Sports Illustrated, a potom su američki navijači i njeni simpatizeri počeli strahovati od mogućeg otkazivanja nastupa u Vancouveru.

Takvo što je još u srijedu (prije dva dana) dala naznačiti sama skijašica, jer je govorila kako proživljava jaku bol na bočnom predjelu potkoljenice, a ozljeda datira s treninga u Austriji 2. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, samo dan kasnije je već bila spremna za nastup na prvom treningu spusta, koji je otkazan zbog novonapadalog snijega i magle, ali i teškog pada njene sunarodnjakinje Stacey Cook, koja je startala kao druga, nakon čega je i zaključen trening.

"Savršeno nam je došla ova odgoda. Dobili smo još jedan dan priprema njenog tijela za napore", rekao je Thomas Vonn, suprug skijašice koja je, pak, dodala:

"Nikada mi nije drago kada se otkazuju treninzi i utrke. No, ovom prilikom mi je stvarno pomogao otkaz. Inače, danas mi je stanje još bolje. Bol je definitivno počela popuštati i mislim da mi ozljeda neće smetati u utrkama. Spremna sam, mogu to reći", ustvrdila je lijepa Lindsey.

Prva službena utrka skijašica je ona u nedjelju, kada se vozi super kombinacija, a na papiru su prve favoritkinje za zlato Lindsey Vonn, Šveđanka Anja Pärson i Njemica Marija Riesch. Skijašice dotad, prema pravilima, moraju odraditi barem jedan spustaški trening.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara