Vraća se dobra stara Parma

Vraća se dobra stara Parma

Foto: Hina

ZALJUBLJENICI u talijansku Seriju A unazad nešto više od godinu dana suosjećaju sa teškom sudbinom Parme, talijanskog i europskog nogometnog velikana iz 90-ih.

Klub u kojem su u zadnjem desetljeću prošlog milenija ime gradili Gianluigi Buffon, Lilian Thuram, Fabio Cannavaro, Juan Sebastián Verón, Mario Stanić, Hernán Crespo i mnogi drugi, sredinom prošle godine doživio je financijski krah te na koncu bankrotirao, doživio stečaj i novo rođenje. Tako je Parma postala S.S.D. Parma Calcio 1913., a umjesto Serie A, Križari su krenuli od nule, točnije od Serie D.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, za novorođenu Parmu situacija je sve bolja. Klub je ponovno stao na noge, projurio Serijom D i polako počeo vraćati sve ono vrijedno što je morao prodati kako bi opstao. Tako je Parma službeno objavila kako je za cijenu od 250 000 eura u svoje vlasništvo vratila stari grb, audio-vizualnu arhivu i internetsku adresu, što je posebno obradovalo sve fanove romantičnog kluba sa sjevera Italije.

Jedan od najpodržavanijih klubova u Europi, S.S.D. Parma Calcio 1913, ponovno osnovan od strane navijača, novinara i biznismena, na temeljima moćne Parme, koja je u 90-ima triput osvajala europske kupove, dvaput Kup UEFA i jednom Kup pobjednika kupova, pomalo, ali sigurno kroči prema najelitnijem razredu talijanskog nogometa, a što je još važnije svim zaljubljenicima u Žuto-plave, i prema svim onim naizgled malim, a velikim simbolima koji su ovaj klub uvijek činili tako posebnim i zavodljivim.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara