Vrbanović: Dinamo nikada neće potpisati odlazak iz Maksimira!

DINAMOV direktor Damir Vrbanović iskoristio je priliku pred derbi s Hajdukom kako bi izvijestio javnost o Dinamovim investicijskim pothvatima u dalekoj Australiji. Modro vodstvo već neko vrijeme dogovara suradnju s hrvatskim klubovima u "zemlji klokana", a ovih dana suradnja je i ugovorno zaključena na 4 godine s Croatiom iz Melbourna ili kako se taj klub službeno zove "Melbourne Knights".

"Australski igrači imaju jedan hendikep, ako to tako mogu nazvati. Uistinu su udaljeni i odsječeni od svega, a gotovo svima je želja doći u Europu. Dinamo će biti kanal, mjesto kroz koje će se ti igrači profilirati na putu prema većim europskim klubovima, ukoliko naravno imaju za to potencijala. Ovo je jedan veliki iskorak i daleko najozbiljnija ovakva suradnja u toj zemlji", objasnio je.

Dinamo - najveći investitor u australski nogomet

Vrbanović je naglasio kako je Dinamo od ovog trenutka daleko najozbiljniji investitor u australski nogomet, iako tamo već od prije djeluju i euro-velikani poput Manchester Uniteda ili talijanskog Intera.

"Do sada su tamo djelovali samo skauti koji bi obavili transfer 2 ili 3 igrača i tu bi sve stalo. Mi smo dogovorili jednu ozbiljnu, ali i korektnu suradnju koja će koristiti i njima i nama. Bitno je naglasiti da smo pristali na vrlo korektnu i poštenu raspodjelu konačnog profita od eventualnog transfera nekog igrača iz Dinama u neki veći klub."

Prevedeno na laički jezik Dinamo će pronalaziti mlade australske talente, afirmirati ih u Zagrebu i kroz HNL im pronalaziti angažman u europskim klubovima. Novac od konačnog transfera će se dijeliti između Modrih i australskog kluba od kuda je potekao nogometaš.

"Visina investicije nije limitirana, a prvi plodovi ove suradnje su već tu. S nama su nešto više od mjesec dana dva mlada Australca hrvatskih korijena, Višević i Dugančić, koji treniraju u omladinskom pogonu. Svi su prezadovoljni kako smo ih primili u Zagrebu i nadam se da je to samo početak."

29. lipnja prijateljska utakmica protiv Bešiktaša

Osim ovog dogovora Dinamo izaslanstvo dogovorilo je i pripremnu turneju po Australiji koju će odraditi od 18.lipnja do 1. srpnja, a koja će sadržavati tri utakmice među kojima je i okršaj protiv turskog Bešiktaša.

"Odradit ćemo tri pripremne utakmice, a najvažnija će biti 29. lipnja na Olimpijskom stadionu u Melbournu protiv turskog Bešiktaša. Očekuje se više od 35 tisuća gledatelja, od čega sigurno 20 tisuća Hrvata koji će doći bodriti Dinamo. Trener Soldo mora još odrediti detalje u sljedećih par dana, ali glavnina dogovora je već postignuta", kazao je Vrbanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nećemo nikada potpisati odlazak s Maksimira!"

Novinari su zanimale i novosti vezane uz gradnju novog maksimirskog stadiona pošto je Vrbanović obično bio prava osoba za razgovor na ovu temu.

"Službeni stav kluba, koji smo već nekoliko puta ponovili, je da mi ne želimo otići s našeg stadiona, odnosno s ove lokacije i da nikada nećemo potpisati nikakav dokument u kojem se pristaje na tako nešto", objasnio je Dinamov direktor i dodao:

"Želimo da se čitavo pitanje što prije riješi i tko god će graditi stadion da napravi jedno europsko zdanje, a da Dinamo za to vrijeme preseli na privremeno rješenje koje će biti sagrađeno na Kajzerici."

Upitan što će se dogoditi ukoliko Modri kojim slučajem izbore nastup u Ligi prvaka, Vrbanović odgovara:

"Kup Uefa bi se mogao igrati bez problema, ali za Ligu prvaka su postojali još neki nedostaci koji bi se bez problema mogli riješiti. Naravno, ja to smatram kao bacanje novca jer će se sve ovo ionako jednom rušiti, stoga nema smisla previše ulagati. Ukoliko se plasiramo, podrazumijeva se da ćemo ipak morati ukloniti nedostatke."

U iščekivanju referenduma o maksimirskom stadionu ili ruglu kako se češće naziva, Vrbanović je potvrdio informacije o visini investicije za gradnju cijelog projekta.

"Cjelokupni projekt koji uključuje čak tri stadiona, Maksimirski, onaj na Kajzerici i jedno polivalentno zdanje ovdje na Sveticama, zajendo s rušenjem bi prema nekim procjenama koštalo oko 242 milijuna eura", rekao je na kraju.

M.P.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara