Vučević: Radije ćemo igrati s juniorima nego s nekima koji nisu zaslužili mjesto u Hajduku

SPLITSKIM je novinarima jutros predstavljen novi "dvojac bez kormilara" koji će voditi "bili brod" kroz turbulentne nogometne vode u narednoj sezoni. Novi trener Hajduka Goran Vučević odmah je dao do znanja kako će u svlačionici nametnuti željeznu disciplinu, ali dodao i kako neće trpjeti da mu se uprava miješa u posao, dok je sportski direktor Ivan Buljan ponudio nove informacije o slučaju Rukavina izjavom kako "na Poljudu nema mjesta za one koji ne žele igrati u Hajduku".

Vučević je zahvalio klubu na ukazanom povjerenju, a posebno je spomenuo veterane Hajduka koji su ga bodrili još otkad je bio trener juniora. "Holster, Mužinić, Jerković... Oni su željeli da jednog dana postanem trener prve momčadi Hajduka".

I igra i rezultati

"Svjestan sam da je ovo jako užarena stolica, ali takva bi bila za bilo kojeg trenera. Znam što me očekuje i već sad mogu reći da mi je jedini cilj ostvariti i igru i rezultate. Neću se zadovoljiti samo jednim. Bit će to jako teško, svi znamo kakvo je stanje u klubu, ali vjerujem da uz potporu svih i suradnike koje sam izabrao, možemo uspjeti", kazao je Vučević i potvrdio kako će pomoćni treneri biti Ante Miše i Zlatko Vujović, trener vratara Tonči Gabrić, a prvi skaut Dean Računica.

Po pitanju kadra za iduću sezonu još se ništa ne zna, osim da Kalinić ostaje najmanje još godinu dana. Vučević i Buljan su kazali kako su već počeli razgovarati o možebitnim promjenama, ali ovih nekoliko sati koliko rade zajedno je premalo vremena da bi se išta konkretno utvrdilo. No, Vučević je dio svoje nogometne filozofije ipak otkrio.

"Nisam za dovođenje igrača i gomilanje na stadionu. Kristalno se jasno zna tko je dobar, a tko nije i mi ćemo se tako postaviti. Radije ćemo igrati s juniorima nego s nekima koji to nisu zaslužili. Zanima me samo kontinuitet. Oni koji na posudbama nisu imali kontinuitet dobrih utakmica uopće ne dolaze u obzir", strogo će Vučević. Mlade će kadrove za Hajdukove potrebe tako probrati Ante Miše, koji ih, smatra Vučević, najbolje poznaje.

"Rukavina je u odnosu na Hajduk završena priča"

Kad je razgovor došao do slučaja Ante Rukavine, inicijativu je preuzeo novi šef struke, Iko Buljan. "Imam informaciju da s Dinamom postoje neki pregovori oko Rukavine, ali ne znam ništa konkretno. Ali načelno, svi oni koji ne žele igrati za Hajduk nam ne trebaju. Ja s njim nisam razgovarao, ali dobio sam informaciju da je on rukovodstvu kluba dao do znanja kako ne želi više igrati u Hajduku. I dalje stojim iza toga da je Rukavina biser kojeg treba brusiti, ali ako je situacija takva, onda više nema razgovora. Kako sada stvari stoje, Rukavina je u odnosu na Hajduk završena priča", kaže Buljan, a u tome ga podržava i novi trener.

"Goran i ja se u gotovo svim stvarima slažemo sto posto pa smo se složili i da je jedan od primarnih zadataka stvaranje željezne discipline u svlačionici. Smatramo da je disciplina osnovni preduvjet za normalan rad, a onda će i rezultati uslijediti", podvukao je Buljan.

Jarni neće Juniore

Nakon što ga je razriješio dužnosti prvog trenera splitske momčadi, Ivan Buljan Robertu Jarniju je ponudio mjesto na klupi juniora, koje je vodio prije nego ga je Sregije Krešić uzeo za pomoćnika.

No, Jarni je odlučio odbiti ovu "velikodušnu" ponudu procijenivši kako bi takva odluka bila korak unatrag, te će ovo ljeto u potrazi za angažmanom pokušati privući pozornost konkurentskih klubova.

I Bajrović napustio klub

Promjene u vodstvu Hajduka danas su nastavljene ostavkom Vinka Bajrovića, čije je pismo novinarima Ante Nosić pročitao u cijelosti. No, nije se morao previše truditi; u njemu je samo stajalo da Bajrović nema komentara na svoju odluku.

"Nije laka stvar raditi u Hajduku gdje se svaka mala stvar pretvara u senzaciju. Jako mi je žao, gospodin Bajrović je vrlo metodično i sistematično radio za dobrobit Hajduka, ali do ovoga je dovelo sve što se zbiva oko kluba", kazao je Nosić.

Nosić je ovu priliku iskoristio i da opovrgne glasine o navodnom sukobu između njega i Mirka Klarića. "Pronio se glas da postoji nekakav puč između mene i Klarića po pitanju dovođenja Štimca u klub i instaliranju skupštine. Te informacije su netočne jer inzistiranje na instaliranju skupštine nije nikakav puč".

P.V.
Foto: V.G.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara