Vučević: Svaka sljedeća pobjeda povratna je karta

Vučević: Svaka sljedeća pobjeda povratna je karta

TRENER Hajduka Goran Vučević svjestan je da njegovoj momčadi ne ide dobro i da je sljedećih sedam dana pitanje biti ili ne biti.

Naime, u narednih nekoliko dana Hajduk igra prvo sa Slavenom, potom s Deportivom, a te dvije utakmice odredit će zapravo čitavu sezonu. Sutra navečer na rasporedu je susret s Koprivničanima.

"Svi su raspoloživi osim Darija Jerteca, koji se opet ozlijedio",  rekao je Vučević nakon čega je uslijedila opaska kolege novinara: "A kada je on to zapravo i ozdravio?"

"Da, nedostaje i Jurica Buljat koji ima crveni karton. Sastav znam, ali vam ga neću otkriti, a cilj ostaje isti kao i uvijek; pobjeda i samo pobjeda", dodao je Vučević.

Je li Slaven najjača momčad s kojom ste se do sada susreli u HNL-u?

"Ne smatram da je Belupo najjači, iako je vaše pitanje na mjestu. Oni su drugoplasirana momčad lige i izgledaju vrlo dobro. Sigurno da su kvalitetan i opasan protivnik i da ćemo morati biti na razini ukoliko želimo tri boda", odgovorio je Vučević.

Hajduk nije u zavidnoj situaciji, to je sada već svakome jasno...

"Istina, nismo u zavidnoj situaciji, ali od toga ne možemo pobjeći. Na nama je da budemo čvršći, brži i bolji, jer samo tako možemo do rezultatskog pomaka. Znate kako se kaže, svaka sljedeća utakmica, odnosno svaka sljedeća pobjeda je povratna karta i tome mi težimo. S pobjedama protiv Slavena i Deportiva sve bi došlo u normalu. No, moram priznati da sada uopće ne mislim na Deportivo. To je jedna sasvim druga utakmica i jedan sasvim drugi izazov", izrecitirao je trener Hajduka.

"Upravni odbor ukazao mi je povjerenje"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom tjedna naveliko se pričalo da je trener Vučević bio pred ostavkom. Došlo je vrijeme da se i ta situacija razjasni.

"Gledajte, nisam dao ostavku niti sam je ponudio, ali sam znao da s obzirom na rezultate nemam pravo glasa. Upravni odbor je zasjedao i oni su odlučili da će meni i mom stručnom stožeru ukazati povjerenje. Znate, svi mi u stožeru pa i igrači svjesni smo da to nije to, znamo da možemo i moramo bolje", spremno će Vučević.

Kakav Belupo očekujete na Poljudu?

"Mislim da će Belupo kao i svaki drugi gost na Poljudu igrati povučeno s težištem na kontre i polukontre. Iskreno ne vjerujem da će se Slaven doći s nama nadigravati na Poljudu, već će pokušati iskoristiti neku našu pogrešku, što im mi nikako ne smijemo dopustiti", rekao je trener Vučević.

Prije Deportiva u Marinu Frapa

Karantena bi bila poželjna, ali Vučević ističe da nema gdje odvesti momčad.

"Da, želio sam da odemo u karantenu, ali trenutno nemamo gdje otići tako da smo prisiljeni ostati na stadionu. No, prije Deportiva ćemo svakako u karantenu, u Marinu Frapa", za kraj će Vučević.

Iz Splita: Vedran Buble
Foto: Veljko Grbeša

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara