Vujović postaje novi sportski direktor Hajduka, pred vratima i Luka Peruzović

NADOLAZEĆA zima trebala bi za splitski Hajduk biti svojevrsna prekretnica, ukoliko se ostvare svi planovi kojima ovih dana iz Uprave bombardiraju javnost. Novaković, Erceg, Rivić, Husić, a prema najnovijim informacijama i veznjak Slaven Belupa Igor Musa samo su neka od imena koja bi proljeće mogla dočekati na Poljudu.

Naravno, sve će te priče postati stvarnost ukoliko se ostvari toliko očekivani odlazak Nike Kranjčara, ili ako se konačno izglasa Zakon o sportu. Jedino u tom slučaju Hajdukova blagajna mogla bi biti koliko - toliko likvidna za dovođenje prijeko potrebnih pojačanja.

Direktora Hajduka Fredija Fiorentinija nazvali smo ponajprije radi podrobnijih informacija o eventualnom dolasku Novakovića, koji bi igrao na desnom boku, poziciji koja trpi još od odlaska Srne u Ukrajinu, odnosno Musi, koji bi trebao zamijeniti Niku Kranjčara.

No, od Fiorentinija smo doznali tek da bi u Hajduk ove zime mogla stići vrhunska stručna postava, sastavljena do nekadašnjih nogometnih legendi i uvaženih trenera.

Najzvučnije ime svakako je Luka Peruzović, trener koji je s reprezentacijom Bahreina stigao nadomak povijesnog uspjeha, odnosno plasmana na SP 2006 u Njemačkoj. Peruzović, legendarni Hajdukov igrač i trener, trebao bi preuzeti dužnost šefa stručnog stožera, no ukoliko se Bahrein kvalificira na SP njegov dolazak, ipak će pričekati sljedeće ljeto.

Drugo veliko stručno Hajdukovo pojačanje zove se Zlatko Vujović, koji bi trebao doći na mjesto donedavnog sportskog direktora Igora Štimca. Legendarni nogometaš već nekoliko godina uspješno sudjeluje u radu Hajdukovog omladinskog pogona.

No, uloga prvog čovjeka za razvoj splitskog podmlatka trebala bi biti povjerena Sergiju Krašiću, dokazanom internacionalnom stručnjaku, koji se proslavio odličnim radom u mnogim španjolskim klubovima, ponajprije u Valladolidu.

"Uvijek sam isticao da su vrata Hajduka otvorena svim nekadašnjim igračima, a naročito ovako eminentnim stručnjacima. Poznato je da Hajduk već duže vrijeme traži osobu koja će obnašati dužnost sportskog direktora i sada je krajnje vrijeme da se taj slučaj riješi." - kazao je Fiorentini u razgovoru za Index.

Unazad dva mjeseca tu je dužnost obavljao sam Fiorentini, iako je UEFA-i i dalje prijavljen Igor Štimac. Hajduk za imenovanje novog sportskog direktora ima vremena do travnja sljedeće godine, kada UEFA-i treba dostaviti popis za europske licence klubova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara