Vulić o klubu u rasulu: Neću da me se više ikad spominje kad Hajduk bude tražio trenera

Vulić o klubu u rasulu: Neću da me se više ikad spominje kad Hajduk bude tražio trenera

Foto: Vladimir Dugandžić / Cropix

I KAD je Joško Svaguša u ljeto 2009. kao tadašnji predsjednik najavio stranca na klupi Hajduka, Zoran Vulić bio je jedan od glavnih kandidata za novog trenera, sve dok Bijele nije preuzeo Edoardo Reja. Prilikom svake potrage za novim trenerom Vulićevo ime iskoči u prvi plan, a ovih dana mu je prekipjelo. Čim je poslije poraza od Karlovca obznanjeno da je Goran Vučević već bivši, u prvi plan su iskočili, pogađate, Vulić, Pudar, Miše...

> Ponavlja se 2009.: Miše opet trener, Paraiba na tribinama Poljuda

> Radošević htio tući komunalca jer je rekao "trebamo pokupiti ovo smeće"

> Ibričić priznao: Neki su kod Vučevića morali igrati; Gogi: No comment, u izolaciji sam

> Bez konsenzusa na Poljudu: Predloženi predsjednički kandidat tražio 7,5 tisuća eura plaću

> Miše opet trener Hajduka: Hoće li barem ovaj put dočekati na klupi obljetnicu Oluje?

> "Ambiciozni" Miše najavio očuvanje drugog mjesta: Hajduk ne može lošije od ovog

> Karlovac na Poljudu osramotio Hajduk: Vučević više nije trener Bijelih

"Dosta mi je, ne želim da me se više igdje spominje kad Hajduk bude tražio novog trenera", počeo je Vulić u razgovoru za Index.

"Nerviraju me sve te priče, sebi sam dosadan kad otvorim novine i vidim da se o tome piše. To sam nekoliko puta isticao, ali očito ispadne da svaki put pričam u vjetar."

"Nema smisla mijenjati trenera pet kola prije kraja"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priliku da vodi Hajduk u pet posljednjih kola dobio je Ante Miše, što Vulić ne smatra dobrim potezom: "Ne vidim nikakav smisao u mijenjanju trenera pet kola prije kraja. U ovakvim situacijama mora se sačekati kraj prvenstva i donijeti odluka u miru. Što se samog Miše tiče, jasno je da će tih pet susreta odrediti njegovu sudbinu. Bude li uspješan, moguće je i da ostane na klupi."

Goran Vučević rekao je da će pričekati još neko vrijeme s reakcijama na razlaz s Hajdukom, a u međuvremenu se iz Rusije javio Senijad Ibričić, s izjavom kako je "kod Vučevića bilo dosta igrača koji su morali igrati". Jasno, njegove riječi predstavljaju novu potencijalnu bombu u poljudskoj svlačionici...

"Tragedija je ako je to istina. Ali tu moram kazati jednu drugu stvar - ako već Ibričić ima pouzdane informacije o igračima pretplaćenima na minutažu, onda je morao iznijeti imena. Svih! I tih momaka i njihovih menadžera! A ne ovako, samo je bacio sumnju", ističe Vulić koji kao glavni problem na Poljudu vidi krizu rukovođenja:

"Najlakše je u srpnju reći 'bit ćemo prvaci'. Ova ekipa nema snage za skinuti Dinamo"

"Neshvatljivo je da se sve ovo događa, da se u godini kad klub slavi 100 godina predsjednik traži preko oglasa. Također, čini mi se da je Hajduk uoči sezone postavio prevelike ambicije, jer s onakvim kadrom kojeg su imali, i kad su tu bili Ibričić i Strinić, teško je bilo očekivati da će skinuti Dinamo s trona. Veliki su uspjeh napravili ulaskom u Europa ligu, ali ova ekipa jednostavno nema snage za kvalitetno igranje na dva kolosijeka. Na početku sezone nije se našao nitko objektivan i zato je sada situacija ovakva. Najlakše je u srpnju reći 'bit ćemo prvaci', ali tako mladoj momčadi nije se smio postavljati nikakav imperativ, to nikad ne završi dobro."

"Svake godine isto - nema ozbiljnog plana"

"Znate, ne volim kritizirati jer nisam dovoljno unutra, ali me kao hajdukovca boli što se za novu sezonu još uvijek ne zna kičma momčadi. Ne zna se tko dolazi, tko će otići, a tko ne... I svake godine isto, pa onda krenu priče kako se klub oslanja na svoju dicu i da će stati uz njih, da bi prvom prilikom doveli neke starije igrače. Jednostavno, treba se napraviti ozbiljan plan, pa makar još dvije godine patili, trpili i plakali, ali da onda u trećoj sezoni momčad bude prava. Stalno se govori o dugogodišnjem forsiranju igrača iz omladinske škole pa se dovede preko noći 10 novih igrača. A tako ne ide, taman da dovedete 10 Cristiana Ronalda."

"Nijedan pravi klub ne dovodi igrače na probu"

"Dovođenje igrača na probu?! Pa ozbiljan klub, koji hoće biti prvak neke države to ne radi, već dovodi provjerene klase."

"Kad sve to uzmete u obzir, ne čudi me što je Hajduk u ovakvom rasulu", dodao je.

Najpozitivniju točku u i oko Hajduka Vulić vidi u Torcidi: "Ti momci su najbolje od Hajduka u ovom trenutku, njihov entuzijazam je golem i nadam se da će ih klub uskoro početi nagrađivati dobrim rezultatima. Neka 100. rođendan bude prekretnica, pa da jednog dana bude zapisano kako je ulazak u 101. godinu bilo novo rađanje Hajduka", završio je Vulić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara