Vulić preuzima Rijeku i odmah kreće za Slavoniju pred sutrašnju premijeru

Tekst: Z.A.
Foto: Index

JEDVA "pola dana" nakon što je Robert Rubčić podnio ostavku zbog toga što "nije mogao oprostiti igračima što su izdali navijače", Rijeka je sve dogovorila sa splitskim trenerom.

Vulić, koji Rijeku preuzima poslije sramotne igre i poraza 6:0 kod Dinama, nam je jučer potvrdio kako su ga iz Rijeke zvali već u nedjelju navečer i da je preliminarni dogovor postignut još u jučer, ali je napomenuo kako posao nije gotov dok se ne potpiše.

Posljednji klub koji je želio angažirati Vulića bila je Croatia iz Sesveta, čiji predsjednik Zvonko Zubak je trajni i gorući problem trenera u svom klubu želio riješiti Vulićevim dovođenjem. No, Vulić će sada voditi momčad koja ima tanki bodovni i financijski saldo.

Rijeka je nakon osam kola sedma na ljestvici sa 11 bodova, a poznato je kako je klub ovog ljeta morao prodati braću Sharbini kako igrači, koji nekoliko mjeseci nisu dobili plaće, ne bi "ostali gladni".

Formalni čin potpisa je zakazan za 11 sati u press centru Rijekinog stadiona, a nakon što novinari budu svjedoci sklapanju 18-mjesečnog "braka" između riječkog prvoligaša i dugogodišnjeg trenera i igrača njihovog najvećeg rivala, Vulić će momčad odvesti u Slavonski Brod, gdje će sutra imati premijeru na Kup utakmici protiv tamošnje Croatije.

Hajdukov vjerni vojnik s izletima u Sisak i Ruski daleki istok

Poput Ivana Katalinića ili Marijana Vlaka, Vulić spada u skupinu trenera "ne mogu oni mene potjerati/ja otići, onoliko puta koliko se mogu vratiti", cijeli život vjernih jednom klubu.

Kao i njegovi "dvojnici", sve što radi između dva staža na klupi Hajduka, samo je intermezzo prije neminovnog povratka. Zato je Vulićev potez - odlazak na klupu najvećeg rivala (osim dakako Dinama) velika promjena u njegovoj karijeri.

Hajduk je vodio čak četiri puta u posljednjih 11 godina, a osim što je jedno vrijeme bio trener mlade reprezentacije, jedini klubovi koji skaču iz njegovog trenerskog hajdučkog životopisa su Segesta, koju je vodio samo jednu utakmicu i ruska Luč-Energija iz Vladivostoka. Vulić se na avanturu na rusku pacifičku obalu otisnuo početkom prošle godine, ali nije dugo tamo ostao.

Trener Hajduka je prvi put postao '98., vratio se dvije godine poslije i nakon pet godina dominacije Croatie donio titulu na Poljud. To nije bilo dovoljno za ostanak, zamijenio ga je Nenad Gračan. Treći put je došao već u sezoni 2002/03, kada je osvojio Kup i drugo mjesto u prvenstvu. Odlično mu je išlo i sljedeće sezone, ali je u Kupu Uefa nesretno ispao od Capellove Rome, dok je klupu napustio tri kola prije kraja zbog nesporazuma s upravom, pa se titulom zakitio Pero Nadoveza, koji je došao "na gotovo".

Nakon što je 2006. postao prvi čovjek omladinske škole na Poljudu, ostavkom Luke Bonačića po četvrti put postaje trener Hajduka. Preporodio je momčad koja je u prvih sedam kola sezone 2006./07. upisala isto toliko pobjeda, ali je nakon pada forme u drugom dijelu sezone, na proljeće podnio ostavku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara