Vulić: Vjerujte, ni Vatreni tu nisu mogli ništa učiniti

"ISKRENO, nadao sam se našoj pobjedi u Cardiffu. I to isključivo zbog dobrobiti našeg nogometa. Bilo bi fantastično da konačno izgradimo stadione, jer ovi na kojima igramo baš i nisu za velike domete. Samo u tom pogledu bilo bi sjajno da smo dobili, a da ne spominjem nadalje; afirmaciju same države, naše reprezentacije, usudio bih se reći, kao europske nogometne velesile." - iskren je bivši Hajdukov trener Zoran Vulić.

Izlaganje je nastavio izražavajući nadu u bolje rezultate naše buduće kandidature. No, kada smo Vulića upoznali s činjenicom da će UEFA već pri sljedećem vijećanju od zemalja možebitnih domaćina zahtijevati postojanje već izgrađene infrastrukture, a na puke dokumentacije i jamstava na 13 tisuća stranica, njegova je nada naglo splasnula.

"Nisam upoznat, ali u tom slučaju, propala je zaista velika šansa. I tko zna kada će nam se opet ukazati. Bilo kako bilo, Ukrajincima i Poljacima treba čestitati na pobjedi. Ipak ni najveći optimisti nisu tipovali na njih. O razlozima zbog kojih su dobili domaćinstvo radije ne bih govorio, jer nisam u tome."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali, možda bi Vulić govorio o "briljantnom" hrvatskom lobiranju? Toliko unaprijed kuvertiranih glasova, a na kraju je Marković ostao suh..

"Ne znam je li se moglo napravit više, ali činjenica je da se naš savez potrudio da dovede EURO u Hrvatsku. Vjerujte mi, nisu tu odlučivali ni Vatreni, ni ovi, ni oni. Tako je očito trebalo biti."

D.R.
Foto: V.G.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara