Wanderlei Silva: Svladat ću Mirka i Minotaura iste večeri

Wanderlei Silva: Svladat ću Mirka i Minotaura iste večeri

IAKO je finalna večer prestižnog Prideovog Grand Prixa tek za dva mjeseca, borci se već psihički pripremaju za borbu s najboljima, a svatko ima svog favorita preko kojeg bi želio u finale. Wanderlei Silva u polufinalu priželjkuje našeg najboljeg borca, Mirka Filipovića.

Poznat je po nadimku "Axe Murderer" zbog agresivnog stila, jer borbe najčešće završava nokautom ili serijom udaraca zbog čega suci prekidaju susret (od 30 pobjeda, 20 je dobio nokautom). Majstor je brazilskog jiu-jitsua, u kojem ima crni pojas, te odličan u muay-thaiu.

30-godišnji Brazilac se u polufinale plasirao pobjedom nad Kazuyokijem Fujitom, kojeg je na kraju prve runde nokautirao, a u prvom kolu je bio bolji od Ricarda Arone.

"Jedina borba koju sam uspio pogledati bila je ona između Mirka i Yoshide. Zaista ga je lako svladao strahovito snažnim udarcima u nogu." - kazao je Silva, a prenosi Sherdog.

Wanderlei se s Mirkom borio na njegovim počecima u Prideu, te tvrdi kako je otada Mirko mnogo napredovao. Susreli su se krajem travnja 2002. godine, a borba je nakon pet rundi završila bez pobjednika.


Mirko i Silva borili su se 2002. godine

"Radi se o odličnom borcu i zaista bih se rado borio s njim. Mislim kako jako dobro napreduje i volio bih da se sretnemo u ringu. Sada su se pravila promijenila (tri runde, op.a.) i veselim se borbi." - dodao je brazilski borac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako još nisu poznati parovi polufinala, Wanderlei Silva je kazao kako nema ništa protiv toga da u ring protiv njega uđe njegov sunarodnjak Minotauro.

"On je borac s perfektnim sposobnostima, odličan u stand-upu, a još bolji u parteru. Siguran sam kako će biti u finalu. A pobijediti Cro Copa i Minotaura iste večeri može samo Silva" - prepun je optimizma prvak Pridea u poluteškoj kategoriji.

"Ipak, u polufinalu bih radije vidio Cro Copa, bila bi to odlična borba, vrlo emocionalna." - zaključio je Wanderlei.

U finalnoj večeri 10. rujna borit će se Mirko, Minotauro, Barnett i Wanderlei Silva. Pobjednik će dobiti priliku u ring ući s Fedorom, nesavladivim prvakom ultimate fighta. Emalianenko, koji još uvijek liječi palac na ruci, se vraća u listopadu, a prvi nastup će imati u Las Vegasu.

S.H.
Foto: službene stranice Wanderleia Silve


Posljednja borba Silve protiv Fujite

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara