Wembleyev travnjak nacionalna sramota

ENGLESKI su se mediji žestoko obrušili na stanje travnjaka na Wembleyju ističući kako će se brzo naći na stražnjem dijelu kamiona kao pokisli podsjetnik na neuspjeh.

"Travnjak na Wembleyju postao je nacionalna sramota, kaljuža na središnjem dijelu 757 milijuna funti vrijednom stadionu ostavljajući stručnjake zbunjenima pitanjem kako je Engleski nogometni savez mogao dozvoliti da se tako važna utakmica spusti na razinu  blatnjave farse", slikovito opisuje "Timesonline".

Pritom podsjeća da za ovakvo stanje travnjaka mnogi krive utakmicu američkoga nogometa održanu mjesec dana ranije. 

"Prihvaćamo primjedbe da podloga i nije bila idealna za igru. Uz brojne događaje različitoga profila kakve upriličujemo na stadionu briga o stanju travnjaka za nas je težak izazov. Preradit ćemo kalendar događanja i razviti dugoročnu strategiju kako bismo ispunili kalendar bez kompromitiranja kvalitete travnjaka",  istaknuo je glasnogovornik Uprave stadiona.

Tek što je sudac odsvirao kraj dvoboja koji je označio debakl engleske nogometne reprezentacije uslijedili su planovi za organizaciju "Utrke prvaka", natjecanja u motociklizmu 16. prosinca u kojem bi, primjerice, trebali sudjelovati i proslavljeni vozači formule 1 Michael Schumacher i Jenson Button. To bi podrazumijevalo povlačenje travnjaka i postavljanje 1.800 tona asfalta kako bi stvorili pistu.

Unatoč tome što u Upravi stadiona tvrde kako nisu mogli učiniti više za dvoboj u srijedu, krivica neizbježno pripada Steveu Welchu, direktoru stadiona. Dvoboj u srijedu bio je 26. događaj na Wembleyju pod Welchovim nadzorom, a to znači od ožujka ove godine. Sam Welch nije imao ulogu u samoj konstrukciji terena, taj je dio obavljao Institut.

Totalsport
Foto: D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara