Wenger: Moji su igrači primali mito

Wenger: Moji su igrači primali mito

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

MENADŽER Arsenala u petak je šokantno otkrio, kritizirajući švedskog suca Martina Hanssona, da su njegovi igrači primali mito.

Iz riječi se dalo iščitati da se opaska odnosi na period dok je bio trener Monaca početkom devedesetih, kada je francuski nogomet potresao kladioničarski skandal, iako francuski menadžer nije rekao koji su to igrači primali novac sa strane.

"Vjerujem da je Hansson ili nesposoban ili nepošten, ali radije mislim da je nesposoban. Odbijam vjerovati da je nepošten jer s takvim stavom postanete paranoični. A znao sam se osjećati i puno lošije od toga, kada su moje vlastite igrače kupovali protivnici. A niti tada nisam postao paranoičan", prenosi Wengerovu izjavu The Sun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuski strateg ogorčen je na suđenje Hanssona u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u kojoj je njegov Arsenal poražen na Dragauu od Porta 2:1, a u kojem su ostala sporna dva detalja, nesuđeni jedanaesterac na Tomašu Rosickom i sporan indirektni udarac iz kojeg je Porto (Falcao) munjevitim izvođenjem postigao pobjednički gol.

"Neka Uefa objasni kako bira suce za Ligu prvaka"

Unatoč bizarnoj usporedbi s namještanjem utakmica, Wenger kaže da ne sumnja u Hanssonovo poštenje.

"U našem poslu morate vjerovati ljudima. Rekao sam da je Hansson pogriješio, odbio je naše prosvjede oko jedanaesterca, a njima je dozvolio takav gol. UEFA bi morala pobliže objasniti kako bira suce za utakmice Lige prvaka. Trebali bi biti otvoreniji", zaključio je Wenger.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara