Wenger: Nije nam trebala paranoja oko Eduarda

Totalsport
Foto: AFP

TRI JE boda donio Eduardo da Silva Arsenalu na startu Lige prvaka golom za 3-2 pobjedu u Liegeu protiv Standarda. Najsretniji je zbog toga bio trener Arsenalovih nogometaša Arsene Wenger.

"Pogriješio je kod prvog gola na utakmici, ali je poslije to vratio. On je tip igrača koji sjajno reagira na ubacivanja jer ima odličnu anticipaciju. U takvim situacijama neizbježno će ugurati loptu u mrežu", rekao je nakon utakmice Wenger.

Uoči nje za službene je internetske stranice londonskog Premierligaša obznanio koliko je sretan što se klub uspješno žalio na UEFA-inu suspenziju Eduardu zbog nedokazanog simuliranja u dvoboju pretkola sa Celticom. "Vrlo sam sretan što ga imam na raspolaganju jer nam je pregršt ofenzivnih igrača izvan stroja".

Nakon pozitivnog rješenja, barem po Eduarda i Arsenal, Francuz je s otklonom prokomentirao cijeli slučaj."Slučaj je odjednom postao top-tema medijima u cijeloj Europi. No, svi znamo kakvi mediji mogu biti. Ponekad izaberu nekoga i odluče “haj'mo ga srediti". Potom svi skoče u ta kola. To je tako i s tim se čovjek mora pomiriti. No, to ne znači da nam je trebala sva ta paranoja stvorena oko Eduarda.

"Postala je to ekstremno atraktivna priča. No, kao što sam govorio od početka, urednici nisu odabrali pravi slučaj. Svejedno, ljudi moraju shvatiti da sve što se događalo ne mijenja ništa glede simuliranja. Nije bilo dokaza za osuđivanje Eduarda, no svi mi u nogometu i dalje se moramo boriti protiv simuliranja."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara