Wenger: Ponio sam čekovnu knjižicu na Euro, ali je pretanka!

ARSENALOV menadžer Arsene Wenger na slikovit je način ilustrirao činjenicu da se njegov klub ne može natjecati s bogatijom konkurencijom u nogometnom šopingu.

Wenger je sa zanimanjem pratio Europsko prvenstvo, kako zbog kvalitetnih utakmica, tako i zbog potencijalnih pojačanja za novu sezonu. Međutim, spoznao je da za kupnju eventualnih željenih pojačanja nema adekvatno bankovno pokriće.

"Ponio sam čekovnu knjižicu na Euro. Međutim, kada sam shvatio kakve su cijene, uvidio sam da nije dovoljno debela. Stoga ćemo novce koje imamo na raspolaganju prvenstveno potrošiti kako bismo zadržali važne igrače koje već imamo na našem platnom spisku",  poslao je nedvosmislenu poruku Wenger.

Wenger htio Aršavina, ali je Rus sada preskup

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleske novine pišu da je Wenger htio dovesti na Emirates hit igrača EP-a, ruskog napadača Andreja Aršavina, za 10 milijuna funti. Međutim, kao što je i sam Wenger istaknuo, sada je prioritet kluba spriječiti odlazak togoanskog napadača Emmanuela Adebayora u Milan, te, isto tako, zadržati među Topnicima Bjelorusa Aleksandra Hleba, nakon što im je na kraju prošle sezone pobjegao Mathieu Flamini i potpisao za Milan.

Inače, Wenger ne skriva svoje zadovoljstvo viđenim u Austriji i Švicarskoj:

"Nisam iznenađen kvalitetom prvenstva. Očito je da dolazi novi val fantastičnih mladih igrača", ocijenio je francuski trener.

M.P./Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara