Wengerova analiza skupine B: Hrvatska nema šanse

Wengerova analiza skupine B: Hrvatska nema šanse

ARSENE WENGER, francuski trener koji je najbolje godine svoje karijere proveo u Arsenalu, analizirao je sve skupine Europskog prvenstva, a kako je nama najinteresantnija skupina B, prenosimo što je Wenger rekao o Hrvatskoj, Engleskoj, Francuskoj i Švicarskoj.

Prvo i najvažnije, kako je istaknuo Wenger, teže je postati europskim prvakom nego svjetskim. Pojasnio je da Europsko prvenstvo uvijek okupi najbolje europske reprezentacije, koje, iako ih je 16, nisu nikako slučajno dospjele do završnice. "Na Svjetskom je prvenstvu drugačije, nekako je lakše " - rekao je Wenger u razgovoru s Xavierom Rivoirem.

Wenger se prisjetio Svjetskog prvenstva 1982. kada su tamo igrale vrhunske reprezentacije: Njemačka, Španjolska, Francuska, Jugoslavija, Brazil i Argentina. Ipak, najbolje se sjeća Europskih prvenstava, koja su, po njemu, puno jača od Svjetskih.

"Skupina B izaziva veliko zanimanje. Ne samo mene kao Francuza, već i britanske publike općenito"- smatra Wenger. Vjeruje kako će se Francuska i Engleska plasirati dalje, jer te dvije momčadi, tvrdi on, imaju kvalitetnije igrače od Hrvatske i Švicarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arsene Wenger kaže kako su Francuzi očajni u namjeri da se vrate na staze slave na kojima su bili prije posljednjeg Svjetskog prvenstva.

"Oni su favoriti, a Thierry Henry je zvijezda. Mislim da će on biti najbolji igrač na prvenstvu. Loše u tom predviđanju je to što neće biti iznenađenje bude li Henry zaista najbolji igrač što svi očekuju, a bit će veliko razočaranje ako Henry podbaci. Toliko se od njega očekuje, veliku težinu nosi na svojim ramenima" - komentirao je Wenger.

Uvjeren je da će Englezi pokazati kako spadaju u sam vrh europskog nogometa, jer se nalaze u istoj poziciji kao što su bili Francuzi na Europskom prvenstvu ´96. Dodaje da bi Engleskoj Portugal mogao biti pozornica gdje će pokazati da imaju momčad spremnu za velike domete.

"Michael Owen je dokazao da je talentiran, no ja mislim da će Wayne Rooney biti jedan od najvažnijih engleskih igrača u Portugalu. On je vrlo hrabar, pomalo drzak igrač, a na njegovoj je strani svježina jer će ostali igrači na EURO doći sa 60-ak odigranih utakmica" - komentirao je trener francuske reprezentacije.

"Neću reći da su Hrvatska i Švicarska nepoznate, obje mogu zasjati na jednoj utakmici, ali im to neće biti dovoljno za prolaz dalje." – zaključio je Wenger.

H.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara