Werderovi liječnici drogirali igrače?

PRIČA o Ivanu Klasniću i dvostrukoj transplantaciji bubrega godinu dana nakon same operacije ponovno je top tema njemačkih medija nakon što je hrvatski nogometaš ovih dana podigao tužbu protiv dvojice klupskih liječnika Götza Dimanskog i Manjua Guhu koje tereti zbog zanemarivanja bolesnika i profesionalne neodgovornosti.

U prvom TV intervjuu vezanom uz tužbu koji je Killer zajedno sa svojom suprugom Patricijom te bratom Josipom dao za njemačku TV postaju ARD, otkriveno je još nekoliko detalja zbog kojih naš napadač tereti klupske liječnike. Ivan od kluba potražuje gotovo 1.5 milijuna eura zbog nanešene štete po svoje zdravlje.

Klasnić je voditelju emisije "Beckmann" objasnio da se od 2001. do 2005. u nekoliko navrata žalio liječnicima zbog iscrpljenosti i opće slabosti, ali da su doktori svaki put govorili kako je s njim sve u redu.

"Doktori su mi govorili da sam potpuno zdrav. Nisam mogao ništa učiniti, pa doktorima se vjeruje.", rekao je Klasnić, a njegova supruga Patricija kaže kako je operacija daleko najgora stvar s kojom su se suočili u životu.

"To je bilo strašno. Cijela bolest i transplantacija najgore su stvari što su nam se ikada dogodile. Ivan je bio toliko odlučan da se vrati, a ja sam vjerovala u njega. Prvu stvar koju je rekao u bolnici, bila je da se želi vratiti na travnjak."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijela priča sigurno će utjecati na budućnost našeg nogometaša u bremenskom klubu. Klasniću naime ističe važeći ugovor, a interesenata za njegove usluge ne nedostaje. U izjavi za medije koju je objavio klub iz Bremena stoji da su obje strane izgladile razlike dok je Klasnić napomenuo da se tužba odnosi samo na liječnike i medicinsko osoblje, a ne na klub.

"Moja budućnost je otvorena. Tužba koju sam podnio nema veze s situacijom oko ugovora", objasnio je i sam Klasnić.

Werderovi liječnici drogirali igrače?

Ovih je dana u javnost izašla priča drugog Werderovog nogometaša koji je za sada želio ostati anoniman, a koji je liječničku službu kluba optužio za drogiranje igrača.

"Doktori su nas kljukali raznim ljekovima, svakog smo dana morali popiti minimalno četiri aspirina, neovisno o tome jesmo li zdravi ili ne. Uz do smo dobivali i voltarene, paracetamole i vioxxe koje smo pili kao bombone. Tada nismo uopće znali da to nije dobro za nas, a kasnije je sve preraslo gotovo u ovisnost", objasnio je anonimni nogometaš.

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara