Wimbledon očekuje ženska polufinala

Wimbledon očekuje ženska polufinala

ŠTOGOD se dogodi, bit će to to prvo žensko finale Wimbledona od 1998. u kome neće biti Amerikanki. No, zato su u završnici prve četiri igračice sa svjetske rang liste i prve četiri nositeljice.

Rivalstvo Henin-Clijsters doživjet će danas premijeru na Wimbledonu. Od 21. meča koliko su odigrale, ovo će biti prvi u Wimbledonu i osigurava belgijskom tenisu mjesto u finalu. Hoće li to biti Flamanka Clijsters ili Valonka (francusko govorno područje) Henin-Hardenne ovisi o mnogočemu.

Do sada su odigrale 21. meč. Henin je pobjedom u pariškom polufinalu povela sa 11-10. Na Grand Slamovima su se susrele šest puta, samo dva puta u polufinalu, oba puta u Parizu, 2001. i 2006. rezultat 1-1. No, indikativno je to da posljednja četiri meča dobila je Henin izgubivši samo jedan set.

Henin je već jednom igrala finale u Wimbledonu 2001. i izgubila od Venus Williams u tri seta. Na travi ima raznovrsnija "oružja", od servisa pa do voleja. Osim toga, fizički je pripremljena odlično i čini se da je u laganoj prednosti, no valonsko-flamansko rivalstvo, bez obzira o čemu se radi, donosi zanimljive okršaje, pa ni ovaj današnji neće biti iznimka.

U završnici je samo jedna pobjednica Wimbledona - Maria Šarapova, koja je slavila 2004. Postavljena je za četvrtu nositeljicu i u završnici ju je ždrijeb odnio na prvu. Amelie Mauresmo, kojoj je ovo četvrto uzastopno polufinale, sigurno neće odustati od svoje igre servis-volej, pitanje je samo koliko će imati prilike za to jer Marija Šarapava je osvojila Wimbledon držeći se podalje od mreže i igrajući kontranapade s osnovne linije.

Na središnjem terenu danas neće biti žičane ograde. Nakon dva uzastopna incidenta s nezvanim posjetiteljima središnjeg terena, kada je osiguranje djelovalo u"slow motionu" u All England Clubu su razmišljali i o zaštitnoj mreži. No, za sada ta ideja nema baš realističnu podlogu, jer bi to bio svojevrstan presedan na teniskim Grand Slam turnirima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sada će se pojačati i povećati broj "stewarda" oko središnjeg terena, za sada je izgledalo da je njih 600 uglavnom regrutiranih iy Kraljevske Mornarice, vojske, vatrogasnih brigada i kopnenih snaga ipak premalo.

Vaš je reporter našao u središtu situacije koja potvrđuje da nešto u sustavu osiguranja ne funkcionira kako bi trebalo. Novinari koji žele gledati mečeve na tzv. "Show Courtu" moraju proći posebnu proceduru za dobijanje propusnice za te terene, vrlo često su na neprimjeren način zaustavljani od "stewarda". Trojica su kolega propustili prvi set meča Ančić - Đoković rapravljajući s osiguranjem imaju li pravo ili ne sjediti u novinarskoj lozi. Tek na intervenciju iz press službe problem je riješen. Možda bismo mogli lakše proći goli.

Za Index iz Wimbledona Momir Jelovac

>>> Više o Wimbledonu pročitajte na službenom blogu Indexovog reportera iz Londona, Momira Jelovca momirjelovac.bloger.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara